1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Müslim: Kosova’da Olduğu Gibi Kaçırılabilirim!
Trump'tan 24 Nisan Açıklaması

Trump'tan 24 Nisan Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump 24 Nisan'da yaptığı açıklamada "20. yüzyılın en kötü mezalimlerinden Medz Yeghern’de mağdur olanları anıyoruz" dedi.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump 24 Nisan “Ermenileri Anma Günü” (Armenian Remembrance Day) nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Trump da önceki ABD Başkanı Barack Obama gibi soykırımı “Meds Yeghern” (Büyük Felaket) olarak adlandırdı.

“Bugün, 20. yüzyılın en kötü mezalimlerinden Medz Yeghern’de mağdur olanları anıyoruz” diyen Trump “1915’in başlarında bir buçuk milyon Ermeni sürgün edilmiş, katledilmiş, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde ölüme ilerlemiştir” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İnsanlık tarihinin bu karanlık bölümünü derinlemesine düşündüğümüzde, Ermeni toplumunun zorluklarla baş etme gücünün farkına varıyoruz. Birçoğu atalarının kurduğu büyük tarihi uygarlıklardan birini ve ana vatanlarından getirdikleri hatırları el üzerinde tutarak, Birleşik Devletler'de yeni bir hayat kurdu, birçoğu bu topluma kalıcı katkılar yaptı. Bu gibi acıları yeniden yaşanmasını önlemek için hatırlamak zorundayız. Türklerin ve Ermenilerin acı dolu bir tarihle dikkate alma ve kabullenme için çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Daha adil ve hoşgörülü bir geleceğin altyapısını inşa etmede kritik bir eşik olan bu sancılı tarihi kabul etme ve onunla hesaplaşma yolunda Türklerin ve Ermenilerin gösterdikleri çabaları memnuniyetle karşılıyoruz.”

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.