1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe'den Toplantı Kararı… Gerekirse Ligden Çekiliriz!
Şampiyon Trabzonspor

Şampiyon Trabzonspor

2021-22 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 35. haftasında Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak 77 puana ulaştı ve bitime üç hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

A+A-

2021-22 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 35. haftasında Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak 77 puana ulaştı ve bitime üç hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Bordo-mavili ekibi şampiyon yapan puanı getiren goller Andreas Cornelius (3') ve Dorukhan Toköz’den (62’) geldi. Konuk ekibin sayılarını Alassane Ndao (51’) ve Haji Wright (80’) kaydetti. Antalyaspor 56. dakikada Fredy ile penaltı atışından faydalanamadı.

Hedef çifte kupa

Süper Lig'de sezonu adeta domine eden Karadeniz Fırtınası, kapanışı çifte kupayla yapmak istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 10 Mayıs Salı günü Kayserispor deplasmanına çıkacak olan Abdullah Avcı'nın takımı, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında finale yükselmeye çalışacak.

Trabzonspor ligin son üç haftasında ise sırasıyla Hatayspor (D), Altay ve Başakşehir'le (D) oynayacak.

Derbi kaybetmeden şampiyon

Bordo-mavili ekip, şampiyonlukla taçlandırdığı sezonda ezeli rakiplerine maç kaybetmedi.

Trabzonspor bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'la yaptığı 6 maçta yenilgi yüzü görmezken, bu müsabakalarda 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

24 oyuncu ilk kez şampiyonluk yaşadı

Bordo-mavili takımda Abdülkadir Ömür, Ahmetcan Kaplan, Arda Akbulut, Batuhan Kör, Berat Özdemir, Bruno Peres, Erce Kardeşler, Emrehan Gedikli, Enis Destan, Fode Koita, Hüseyin Türkmen, Jean Kouassi, Kerem Şen, Manolis Siopis, Marek Hamsik, Muhammet Taha Tepe, Murat Cem Akpınar, Salih Kavrazlı, Serkan Asan, Taha Altıkardeş, Tymoteusz Puchacz, Uğurcan Çakır, Yunus Mallı ve Yusuf Erdoğan olmak üzere 24 oyuncu ilk kez bir ülkenin üst liginde şampiyonluk gördü. 

Trabzonspor'da Dorukhan Toköz ve İsmail Köybaşı Beşiktaş'ta, Edin Visca ise Medipol Başakşehir'de daha önce Türkiye'de şampiyonluk kupasını kaldıran isimler olmuştu.

Stefano Denswil ise 3 kez Belçika ve 3 kez Hollanda, Andreas Cornelius 3 kez Danimarka, Anthony Nwakaeme 3 kez İsrail, Anders Trondsen 2 kez Norveç, Djaniny Semedo 2 kez Meksika, Anastasios Bakasetas 1 kez Yunanistan, Edin Visca 1 kez Bosna ve Türkiye, Vitor Hugo da 1 kez Brezilya'da şampiyonluk yaşamıştı.

Avcı ilk şampiyonluğunu aldı

Süper Lig'in 35. haftasında şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı kariyerinde ilk kez bu sevinci yaşadı. 

Teknik adam olarak, 2004-2005 sezonunda Galatasaray PAF Takımı şampiyonluğu ve 2005'te 17 Yaş Altı Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu yaşayan Avcı, 2006-2007 sezonunda o günkü adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u (Medipol Başakşehir) 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkardı.

Abdullah Avcı, geçen sezon ligin 8. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçından sonra göreve geldiği Trabzonspor'da Süper Kupa başarısı yaşarken camianın şampiyonluk hasretine son veren isim de oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.