1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Trabzon'da Fırtına, ‘Dalgalara Kapılan 2 Kişi’ Kayboldu
Trabzon'da Fırtına, ‘Dalgalara Kapılan 2 Kişi’ Kayboldu

Trabzon'da Fırtına, ‘Dalgalara Kapılan 2 Kişi’ Kayboldu

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde limanda fotoğraf çekmeye çalıştıkları sırada dalgalara kapılarak kaybolan iki kişinin kimlikleri belirlendi. 

A+A-

Trabzon'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Beşikdüzü'nde, dalgalara kapılarak kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Beşikdüzü sahilindeki deniz fenerinin bulunduğu alana giden 2 kişi, fırtına sonucu yükselen deniz suyuna kapılarak bir anda gözden kayboldu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar, AFAD, emniyet ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine giden ekipler, kayıp 2 kişinin bulunması için çalışma başlattı.

Ekiplerce denizden yapılan arama çalışmaları, yoğun dalgalar sebebiyle güçlükle sürdürülüyor. 

..haberin uzantısı 

KAYIPLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde limanda fotoğraf çekmeye çalıştıkları sırada dalgalara kapılarak kaybolan iki kişinin kimlikleri belirlendi. 

Gençlerin Beşikdüzü Fen Lisesi öğrencileri Uğurcan Korkmaz (16) ve Emir Berke Aşık (16) oldukları açıklandı. 

kayip-001.jpeg

Öğrenciler, dev dalgalara karşı cep telefonu kamerasıyla fotoğraf çekmeye çalışırken dalgalara kapılarak sürüklenmişlerdi. 

Arama kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı. Havanın kararmasıyla duran çalışmalara yarın devam edileceği açıklandı.

..ilgili haber

KARADENİZ'DE FIRTINA, SAHİL YOLU SULAR ALTINDA

Karadeniz bölgesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu sular altında kalırken, 2 gemi de karaya oturdu. 

Karadeniz'de etkisini 2 gündür sürdüren fırtına nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu sular altında kalırken Artvin Hopa-Kemalpaşa otoyolu trafiğe tamamen kapandı. Ekolojistlerin tüm itirazlarına rağmen milyonlarca lira harcanıp, deniz doldurularak yapılan yolu, tüm Karadeniz sahil hattında sel suları kapladı. 

Trabzon, Giresun, Ordu, Artvin ve Rize'de etkili olan fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar, Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımda aksaklıklara yol açtı. Dün akşamdan itibaren fırtına ve yağışın etkili olduğu kentte, Çayeli, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde denizde dev dalgalar oluştu. Giresun’un Tirebolu İlçesi’nden Artvin’in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerine kadar olan kısımda dalgalar adeta sahil yolunu göle döndürdü. Yollardaki araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Birçok noktada ulaşım aksarken, Artvin’in Hopa ile Kemalpaşa ilçeleri arasında kalan kısmı şiddetli fırtına sonucu oluşan dalgalar nedeniyle adeta deniz ile birleşti. Kabaran deniz karayolunu adeta göle döndürürken, sürücülerin Hopa-Kemalpaşa yolunu kullanmamaları konusunda uyarıldı.

GEMİLER KARAYA OTURDU

Ayrıca Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü, yağış uyarısında bulundu. Rize Merkez ilçesinde 7, Muradiye beldesinde 1, Güneysu'da 7, Kalkandere'de 1 olmak üzere toplam 16 konutun çatısı uçtu. Yine Artvin Hopa ve Kastamonu İnebolu ilçelerinde ise birer gemi karaya otururken içlerindeki mürettebat ekipler tarafından kurtarıldı. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.