1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Toprak Dam Çöktü: 2 Ölü
Toprak Dam Çöktü: 2 Ölü

Toprak Dam Çöktü: 2 Ölü

Kars'ta sağanak yağış sonrası çöken 'toprak damlı ahır'ın enkazında kalan yaşlı çift hayatını kaybetti.

A+A-

Kars'ta sağanak yağış sonrası çöken 'toprak damlı ahır'ın enkazında kalan yaşlı çift hayatını kaybetti.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars merkeze bağlı Hacıhalil köyünde yalnız yaşayan 7 çocuklu Yeter Kençi (82) ve Bey Kençi (85) çifti, önceki gün (30 Mayıs) öğlen saatlerinde hayvanlarını yemlemek için girdikleri ahırın, sağanak yağıştan ötürü ağırlaşan toprak damının çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

886fca4f-99cc-40c5-a66b-c66c55486c84.jpeg

Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, Kençi çiftini enkaz altından çıkardıktan sonra ambulansla otopsi yapılmak üzere Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne gönderdi.

Hacıhalil köyü Muhtarı Hasan Karslı, "Son bir haftadır etkili olan yağmurlar köydeki toprak damlı konut ve ahırlarda etkili oldu. Kençi çifti ahırdaki havanlarına yem verirken toprağın ağırlaşması sonucu çökmüş ve bu sırada ikisi toprak altında kalmış. Çok üzgünüz. Çiftin 7 çocuğu var ama hepsi başka illerde yaşıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.