1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi TRT'de
Tokyo Olimpiyatları Başladı

Tokyo Olimpiyatları Başladı

Salgın nedeniyle geçen yıl ertelenen ve bu yıl da seyircisiz düzenlenecek Tokyo Olimpiyat Oyunları' başladı.

A+A-

Japonya'nın başkenti Tokyo'da geçen yıl düzenlenmesi gerekirken Coronavirüs nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları hâlâ süren pandeminin gölgesinde ve vaka sayılarının artacağı endişesiyle başladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrai Oyun-Erdene ile ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden katılımcılar arasında yer alıyor.

Türkiye'den milli yüzücüler

Türkiye adına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katıldığı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türkiye bayrağını, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka'nın taşıyacak.

Törende Rusya'dan da 60 sporcu yürüyecek, Rusya Olimpiyat Komitesi (ROC) Başkanı Stanislav Pozdnyakov ve ROC ekibi başkanı Andrey Konokotin de bulunacak.

Rusya marşı bu yıl yasaklı

Rusya bayrağı veya marşının çalınması yasak olduğu oyunlarda 335 Rus sporcu ROC adı altında bağımsız olarak boy gösterecek.

Rusyalı sporcular oyunlar sırasında üzerinde Rusya bayrağı bulunan olimpiyat sembolü olan ROC sembolünü kullanabilecek. Rusya'yı temsil eden hiçbir sembol hiçbir şekilde oyunlarda kullanılmayacak.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), doping iddiaları nedeniyle Rus sporcuların 16 Aralık 2022'ye kadar iki yıl boyunca uluslararası büyük yarışmalarda Rusya bayrağı altında performans göstermelerini yasaklamıştı.

CAS Rusya marşı yerine 'Katyuşa' şarkısının çalınması önerisini de reddetmişti.

Öte yandan Rus sporcuların formalarının tasarımlarında Rusya bayrağı renkleri olan mavi, kırmızı ve beyazın kullanılmasına izin veriliyor. Bu nedenle sporcuların üzerinde ülkelerinin bayrağının renklerini görmek mümkün olacak.

33 dalda 19 bin sporcu

42 tesisteki müsabakalarda 19 bin sporcu 33 dalda mücadele edecek, bu da Olimpiyat Oyunları tarihindeki en yüksek sayı.

Olimpiyatlar

Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride, dört yılda bir düzenlenen uluslararası çok sporlu etkinlik.

200'ün üzerinde ülkeyi temsil eden sporcuların katıldığı etkinlikler, dünyanın en kapsamlı spor etkinliği konumunda.

Temelleri MÖ 8. yüzyılda Olimpiya'da gerçekleştirilen antik oyunlara dayansa da modern oyunların ilki 1896 yılında, Pierre de Coubertin'in Uluslararası Olimpiyat Komitesini (kısaca IOC) kurması sonrasında gerçekleştirildi.

1924 yılında, kış sporları etkinliklerinin yer aldığı Kış Olimpiyatları düzenlenmeye başlandı. I. Dünya Savaşı sebebiyle 1916'daki oyunlar, II. Dünya Savaşı sebebiyle ise 1940 ve 1944'teki oyunlar gerçekleştirilemedi.

Her iki etkinlik son olarak 1992'de aynı yıl içerisinde gerçekleştirildi ve 1994'te düzenlenen Kış Olimpiyatları ile birlikte iki etkinlik arasında ikişer yıllık fark oluştu.

Olimpiyat Oyunları kapsamında, toplamda 13.000'in üzerinde sporcu 400'den fazla kategoride mücadele ediyor.

Gerçekleştirilen mücadeleler sonunda, belli bir kategoride en iyi sırayı elde eden sporcu altın madalya ile ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü sıradaki sporcular sırasıyla gümüş ve bronz madalyanın sahibi olur.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.