1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarhoş Polisler 2 Çocuğu Öldürdü
Tiyatrocu Erol Günaydın Vefat ETTİ !

Tiyatrocu 'Erol Günaydın' Vefat ETTİ !

Tiyatro oyuncusu Erol Günaydın, bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü 'koah alevlenmesi'ne bağlı solunum, dolaşım ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

A+A-

Tiyatro oyuncusu Erol Günaydın, bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü "koah alevlenmesi"ne bağlı solunum, dolaşım ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Tiyatrocu Erol Günaydın, 79 yaşında hayatını kaybetti. Günaydın bir çeşit akciğer rahatsızlığı olan "koah alevlenmesi"ne bağlı gelişen solunum, dolaşım ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Erol Günaydın'ın ölüm haberini kızı Günfer Günaydın twitter'dan "Babamı kaybettik" mesajıyla duyurdu.

Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı.

1960'da "Yeşil Kurbağalar" ile ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra dizilerde de oynadı.

Nasrettin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, seslendirmeleri ve canlandırdığı diğer pek çok karakter ile tiyatronun büyük ustalarından kabul edilen Günaydın, 1967'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Güzel Bir Gün İçin" filmiyle, "En İyi Senaryo" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödüllerini kazandı.

Günaydın'ı 76 yaşında askere çağırmışlardı

Erol Günaydın 2008'de "asker kaçağı"olduğu iddiasıyla askerlik şubesine çağrılmıştı.

1960-1962 yılları arasında yedek subay olarak Ağrı'da zorunlu askerlik yapan Günaydın, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

"Kızım postadan bir zarf getirdi. Yoklama kaçağı olduğum yazılıydı. Askerlik şubesini aradım, vatani görevimi yaptığımı söyledim, belge istediler. Bize ispat edeceksiniz dediler. 75 yaşında olduğumu, belgeyi getiremezsem ne olacağını sordum. '1929 doğumlu birini doktor muayenesi ile askere aldık' dediler. 'Ölmüş olsam beni mezarlıktan mı alacaksınız' dedim. Telefondaki kadın 'evet' cevabını verdi. Çok ciddi konuştu. Koca albayın da imzası var gönderilen kağıtta. Kağıt elime geçmese beni inzibatlar götürecekti."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.