1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu, İlk Mitingine Amasya’dan Başlayacak
TİP Milletvekili Barış Atay'a Saldırı

TİP Milletvekili Barış Atay'a Saldırı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

A+A-

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay'a, beş kişilik bir grup, gece 01.30 sularında, Kadıköy'de arkadaşıyla birlikte gittiği bir mekândan çıkarken "vatan haini" diyerek saldırdı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, grubun yere düşürdükten sonra tekmelemeye başladığı Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedaviye alındı. 

Yaklaşık 3 saat önce tedavisi tamamlanan Atay, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Şu an iyiyim, ciddi bir şey yok. Salı günü basın açıklaması yapacağız” dedi.

Atay’ın saldırganlar hakkında şikayetçi olacağı belirtilirken, saldırgan grubun olayın ardından kaçtığı, gözaltına alınan bir şüpheli bulunmadığı öğrenildi. 

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık da Atay'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi almak için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne gitti. 

Şık, "Tesadüfi bir şey olduğunu düşünmüyoruz, Soylu'nun 'dikkat yakalanma' sözünden sonra olan bir olay. Çıktığı mekândan sonra bir ara sokağa girer girmez saldırıya uğruyor, takip edildiğini düşünüyoruz" dedi.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Atay'ın saldırıya uğramasının ardından Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece 'kimliği belirsiz' bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz.”

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Saldırıdan önceki saatlerde TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e "nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'a ait olduğu iddia edilen telefon mesajları ile ilgili bir paylaşımda bulundu.  

Atay, paylaşıma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız" diye yazdı. 

Soylu ise, Atay'ın söz konusu paylaşımını alıntılayarak, "Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı, dikkat yakalanma..." diye yanıt verdi.

Barış Atay, TİP Hatay Milletvekili, oyuncu.

1981 Almanya, Wilhelmshaven doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamladı. 1999’da girdiği Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü 2003'te bıraktı ve 2004'te Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi, 2009'da eğitimini tamamladı.

 

Birçok profesyonel tiyatro oyununda, TV dizisinde ve sinema filminde rol alan Atay, Kadıköy Emek Tiyatrosunun ve Barikat Filmin kurucularından. Eksik ve Aden isimli iki sinema filminin yönetmenliğini üstlendi. 

 

TİP Kurucu Meclis Üyesi, Oyuncular Sendikasının kurucu üyelerinden biri. Arka Sıradakiler, Hacı ve Şöhret adlı diziler ile Kavuk ve Zincirbozan adlı filmlerde rol aldı. 

 

2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018’DE Türkiye İşçi Partisi'ne geçti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.