1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Televizyon Sunucusu Metin Uca Hayatını Kaybetti
Televizyon Sunucusu Metin Uca Hayatını Kaybetti

Televizyon Sunucusu Metin Uca Hayatını Kaybetti

Kocaeli'nde geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı hastanede entübe edilen sunucu Metin Uca, 62 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren ve şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkan Uca hayatını kaybetti.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlık geçiren ve kaza yapan yazar, tiyatrocu ve ünlü sunucu Metin Uca, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

En son tedavi gördüğü hastanede entübe edilen Metin Uca saat 01.30 sularında hayatını kaybetti. Ünlü sunucunun ölüm haberini menajeri Kübra Kalem Baykara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Baykara paylaşımında, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor" ifadelerini kullandı.

UCA’NIN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU MORGU’NA GETİRİLDİ

Kocaeli’de geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatrocu ve sunucu Metin Uca’nın cansız bedeni incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi.

METİN UCA KİMDİR?

Metin Uca, 13 Kasım 1961 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babası Hakkarili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bileciklidir.

Metin Uca, ortaokulu Ankara'da, liseyi ise İstanbul'da tamamladı. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'ne girdi. Ancak, 2. sınıfta okulu bırakarak Anadolu Ajansı'nın sınavını kazandı ve muhabir olarak çalışmaya başladı.

Metin Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı'nda muhabir olarak başladığı kariyerine, 1989 yılında TRT'de devam etti. TRT'de çeşitli programlarda sunucu ve yapımcı olarak çalıştı. Daha sonra Kanal D, Show TV, ATV ve Star TV gibi televizyon kanallarında da sunuculuk ve programcılık yaptı.

Metin Uca, 1999 yılından itibaren kendi özgün sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile İstanbul'da çalışmaya başladı.

Metin Uca, televizyonculuk kariyerinin yanı sıra, yazarlık ve seslendirme sanatçılığı da yapıyor. Yayınlanmış 6 kitabı bulunan Uca, aynı zamanda birçok reklam filminde de seslendirme yaptı.

Metin Uca, kariyeri boyunca çok sayıda ödüle layık görüldü. İşte bunlardan bazıları:

  • 1999 - TRT Yılın En İyi Haber Sunucusu Ödülü
  • 2000 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın En İyi Haber Sunucusu Ödülü
  • 2001 - Televizyon Gazetecileri Derneği Yılın En İyi Haber Sunucusu Ödülü
  • 2002 - Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Haber Sunucusu Ödülü
  • 2003 - Altın Portakal Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü (Avrupa Yakası)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.