1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Tekel Gayrimenkul Şirketi OLDU
Tekel Gayrimenkul Şirketi OLDU

Tekel Gayrimenkul Şirketi OLDU

Tekel'in ticari unvanı, Gayrimenkul A.Ş. olarak değiştirildi.

A+A-

Tekel'in ticari unvanı, Gayrimenkul A.Ş. olarak değiştirildi. Gayrimenkul A.Ş., hem Tekel’den kalan gayrimenkulleri yönetecek hem de kamu kuruluşlarının satışı sonrası özelleştirmeye geçen bütün gayrimenkulleri bünyesinde toplayacak.

Tütün ve alkol işleri özelleştirmeyle satıldıktan sonra adı "Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri (TTA) A.Ş." olarak değiştirilen Tekel’de bir isim değişikliğine daha gidildi.

Şirketin ticaret unvanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) 03.02.2012 tarihli ve 135 sayılı oluruyla Gayrimenkul Anonim Şirketi (Gayrimenkul A.Ş.) olarak değiştirildi. Sermayesi 5 milyar lira olarak belirlenen Gayrimenkul A.Ş.'nin merkezi İstanbul oldu.

Tekel'in adı "Gayrimenkul A.Ş"
Ana Sözleşme değişikliği İstanbul Ticaret Sicili Memurluğunca 13/02/2012 tarihinde tescil ve ilan edildi. Böylece Tekel, adı nihai olarak Gayrimenkul A.Ş. olarak değişmiş oldu. Ancak bu sıradan bir değişiklik değil. Bilindiği gibi Tekel, yalnızca çok konumlu yerlerde fabrika ve depoları değil aynı zamanda bütün il ve ilçelerde kuruluşları, bölge müdürlükleri, satış ofisleri olan bir işletmeydi.

400'den fazla gayrimenkul ellerinde
Tekel’in özelleştirilmesiyle bazı fabrikaları alıcı şirkete (BAT) geçmişti. Sonradan Likör Fabrikası, Beykoz Fabrikası gibi çok önemli gayrimenkulleri satıldı. Kartal’daki arazisi İstanbul Şehir Üniversitesi’ne kiralandı. Beşiktaş’taki tütün deposu satıldı. İzmir’de, İstanbul’da bazıları çok değerli 400’den fazla gayrimenkulün ellerinde olduğunu belirten yetkililer, şirket adının Gayrimenkul A.Ş. olmasının nedeninin de bu varlıklar olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.