1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Borç Yapılandırması'nda Son Gün
Tedavi Edilen Kaya Kartalı Doğaya Bırakıldı

Tedavi Edilen Kaya Kartalı Doğaya Bırakıldı

Kars'ta vatandaşlar tarafından bitkin bir halde bulunan ve uçamayan kaya kartalı tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

A+A-

Kars'ta vatandaşlar tarafından bitkin bir halde bulunan ve uçamayan kaya kartalı tedavi edilerek doğaya bırakıldı. 

Kars'ta 20 Mart 2017 tarihinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan kaya kartalı, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti. Buradan Kafkas Üniversitesi Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilerek tedavi altına alınan kaya kartalı yaklaşık 20 gün sonra yeniden doğal hayata döndü.

Bu hayvanda ki tek sıkıntı biraz kışı zor geçirmiş bir yaban hayvanını doğaya bırakmak keyfiyle Kars Yaban Hayatı Kurtarma ailesi olarak bir arada oldukları ifade eden Kafkas Üniversitesi Yaban Hayati Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, "Az önce henüz genç bir kaya kartalını doğaya bıraktık. Genç olması sebebiyle kışı baya bir mücadele ederek geçirmişti. O yüzden kondisyonu çok düşüktü. Onun haricinde genel bir sağlık problemi yoktu. Bu hayvanı doğadan bize bulup getiren duyarlı vatandaşlar, o vatandaşlarla teması kesmeden direk transferi sağlayan Orman Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma Kars Şube Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Bizim için çok şanslı bir vakaydı"

Kaya kartalının genel sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirten Uzlu, "Bizim için şanslı ve güzel bir vakaydı. Çünkü sadece kondisyonu yerinde değildi. 20 Mart 2017 tarihinde gelmişti Kars merkezden, yaklaşık 20 gün civarında beslendikten sonra şimdi kondisyonu oldukça iyiydi. Uçuş testleri de başarılı geçti. Bugün tekrar doğaya geri gönderdik. Buradan kendisine uygun bir alana doğru göç etmeye hazır. Beslenmiş vaziyette bıraktık. Umarım bundan sonra şansı yaver gider" diye konuştu.

Yaklaşık 20 günlük tedavinin ardından kaya kartalı, Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parkalar Şube Müdürü Murat Doğan, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayati Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ve ekibi Dereiçi mevkinde kayalık ve ormanlık alanda genç kartalı doğaya bıraktı. İlk denemesinde uçamayan kartal, daha sonra bulunduğu yerden uçarak gözlerden kayboldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.