1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HEDEP MYK'da 'Kısaltılmış İsim ve Yerel Seçimler' Konusu Tartışılacak
TBMM | İYİ Partili Hüseyin Örs'e Yumruklu Saldırı

TBMM | İYİ Partili Hüseyin Örs'e Yumruklu Saldırı

TBMM bütçe görüşmelerinde AK Partili Zafer Işık'ın yumruk atması sonucu hastaneye kaldırılan İYİ Partili Hüseyin Örs'ün elektroşok ile hayata döndürüldüğü açıklandı.

A+A-

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında yumruklu kavga yaşandı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin sürdüğü Genel Kurul’da AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında başlayan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü.
 
Tartışma üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi.

AK Parti Bursa milletvekili Zafer Işık'ın yumruk attığı Örs, kalbinde sorun yaşanması sonrasında önce Meclis'te revire götürüldü, sonrasında ise ambulansla Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

huseyin-ors.jpeg

Kalp spazmı geçirdiği belirtilen Örs, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. kalbinde pil olduğu öğrenilen Örs'ün pil değişikliği için bir gün yoğun bakımda uyutulacağı belirtildi.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

İYİ Partili Turhan Çömez ise "Trabzon milletvekilimizin hayati tehlikesi var" açıklaması yaptı. Halk TV'ye konuşan Çömez, doktorlardan aldıkları ilk bilginin bu yönde olduğunu söyledi.

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Partili Zafer Işık'ın yumruk atması hastaneye kaldırılan İYİ Partili Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin partisinden açıklama geldi.

Örs'ün kaldırıldığı hastaneye giden İYİ Partili Aylin Cesur ve Kürşad Zorlu, AK Parti'ye tepki gösterdi. Aylin Cesur, "Saldırı sonrası vekilimizin durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Vekilimizin kalbi elektro şok ile çalıştırıldı" dedi.

Kürşad Zorlu ise AK Partili Işık'ın Örs'e parmağında yüzükle vurduğuna dikkat çekti.

KAVGA NASIL ÇIKTI?

İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz'ın kürsüde konuşma yaptığı sırada AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşanınca, Meclis Başkanvekili Haydar Akar oturuma 10 dakika ara verdi. Bunun üzerine gerilim büyüdü. İYİ Parti ve AKP milletvekilleri arasında yumruklaşma yaşandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.