1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ümit Kalko Vakfı Kars'a Okul Yapıyor
"Taşın Şiiri Ani" Sergisi Açıldı

"Taşın Şiiri Ani" Sergisi Açıldı

"Taşın Şiiri Ani: Kültürlerin Kavşağında Bir Mimarlık Hazinesi" başlıklı sergi, Kars Belediyesi Namık Kemal Evi Kültür Merkezi'nde açıldı.

A+A-

"Taşın Şiiri Ani: Kültürlerin Kavşağında Bir Mimarlık Hazinesi" başlıklı sergi, Kars Belediyesi Namık Kemal Evi Kültür Merkezi'nde açıldı.

PolitiKARS'ın haberinde, Sergi, Ara Güler, Martin Manukyan, Murat Germen, Vedat Akçayöz'ün fotoğrafları ve Ümit Kıvanç ile Engin Akhisar'ın vidoları esas alınarak kurgulandı. Sergi, bugünden (6 Aralık) itibaren ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

Anadolu Kültür ve Kars Kent Konseyi'nin organize ettiği "Taşın Şiiri Ani: Kültürlerin Kavşağında Bir Mimarlık Hazinesi", Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi, Atatürk Kitaplığı, Institute for the History of Material Culture of the Russian Academy of Sciences (IHMC RAS) arşivlerinden sağlanan görsellerle; ziyaretçilere, İpek Yolu'nun efsanevi şehirlerinden Ani'nin ihtişamını ve tarihi önemini hissettirmeye çalışacak. 

sergi.jpeg

İki ay sürecek serginin açılışına, Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, HDP Milletvekili Garo Paylan, Anadolu Kültür A.Ş. temsilcileri ile Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler