1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Çıldır ve Aktaş Gölü’nü Pelikanlar Mesken Tuttu
Tarihi 'Taş Köprü' Onarılıyor

Tarihi 'Taş Köprü' Onarılıyor

Kars Çayı üzerinde ve Kars Kalesi'ne çıkış güzergahında bulunan ikinci Taş Köprü olarak adlandırılan köprünün bakım ve onarımı yapılıyor.

A+A-

Kars Çayı üzerinde ve Kars Kalesi'ne çıkış güzergahında bulunan ikinci Taş Köprü olarak adlandırılan köprünün bakım ve onarımı Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü'nce yapılıyor.

Dere içi mevkinde 19. yüzyılda bazalt taştan 3 gözlü olarak inşa edilen Taş Köprü, aslına sadık kalacak şekilde restore edilecek..

"Taş Köprü" hakkında

Kars Çayı üzerinde 19. Yüzyılda yapılan köprü kesme bazalt taştan 3 gözlü olarak inşa edilmiştir. 1855 yılında yapılan Osmanlı-Rus savaşlarından önce Kars'a gelerek Kars tabyalarının yapımında da görev alan İngiliz subayı mühendis Albay Lake tarafından Kars Çayı üzerinde yaptırılan ve Kars'ta bulunan ikinci taş köprü, Kars Kalesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin geçiş güzergâhında bulunuyor.

Tarihi 'Taş Köprü' Onarılıyor

Tarihi 'Taş Köprü' Onarılıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler