Tarihi Katerina Köşkü Otel Oluyor

Tarihi Katerina Köşkü Otel Oluyor

Kars Sarıkamış'ta bulunan 135 yıllık av köşkü, restore edilip otel olarak turizmin hizmetine sunulacak. 

A+A-

Kars Sarıkamış'ta bulunan 135 yıllık av köşkü, restore edilip otel olarak turizmin hizmetine sunulacak. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan ve tek bir çivi dahi kullanılmadan yapılan Katerina Köşkü, Karslı iş insanı Turgut Torunoğulları'nın girişimiyle yeniden hayat bulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, iki ayrı yapıdan oluşan köşkün restorasyon koşuluyla 49 yıllığına yatırımcılara tahsisi için ihale süreci başlatmıştı…

Köşkün restore edilip otele dönüştürülmesi için düzenlenen ihaleyi kazanan ORKA Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. 

Torunoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'ı marka şehir yapmak için bu tür yatırımların önemli olduğunu söyledi.

Sarıkamış'ın tarihi ve turizmiyle bölgenin değeri olduğunu belirten Torunoğulları, "Bu köşkün restorasyonu ve buradaki planlamayı Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yapıyoruz. Burada bir küçük bir de büyük yapı var, biri restoran diğer büyük köşk ise özel odaların olduğu otel olacak. Bir de yan tarafında 100 yataklı otel yapma izni aldık ama biz bunu yapmak için çok acele etmeyi planlamıyoruz. Köşkün ismi var ama kendisi çok yıpranmış. Bu köşkün yapılış şeklini, o günkü fotoğraflarını bulacağız. Köşk restore edildiğinde aslına uygun olacak." dedi.

Sarıkamış'a özgü sarıçam ağaçlarından ve çivi kullanılmadan inşa edilen köşk 2 ayrı yapıdan oluşuyor.

1887-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrası 40 yıl Rusların hakimiyetinde kalan Sarıkamış'ta yer alan köşk 1994 yılına kadar askeri amaçla kullanılıp Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi.

Tarihi Köşk, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne 4 kilometrelik, Sarıkamış ilçe merkezine ise 1 kilometrelik mesafede bulunuyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler