1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. AKYAKA

  4. Otomobil At Arabasına Çarptı: 1 Yaralı
Talip Uzun, TBMM Genel Sekreteri Oldu

Talip Uzun, TBMM Genel Sekreteri Oldu

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyesi Talip Uzun, TBMM Genel Sekreteri olarak atandı

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyesi Talip Uzun, TBMM Genel Sekreteri olarak atandı

2015 ila 2023 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapan ve Kars'tan AK Parti milletvekili aday adayı olan Talip Uzun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Genel Sekreter olarak atandı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Uzun "Milli iradenin tecelligahı Gazi Meclisimizde Genel Sekreter olarak görevime başladım. Yüksek müsaadeleri için Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan 'a ve tensipleri için TBMM Başkanımız Sn. @NumanKurtulmus'a şükranlarımı arz ederim." dedi.

TALİP UZUN / 1974 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve Ortaokulu Kars'ta, lise tahsilini ise İzmir'de tamamlamıştır. 1996 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

Çalışma hayatına 1998 yılında Maliye Bakanlığında memur olarak başladıktan sonra sırasıyla; PTT Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığında Müfettiş, Ankara Kalkınma Ajansında İç Denetçi, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığında Baş Denetçi, Daire Başkanı ve Kurum Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 02.10.2015 tarihinden 04.07.2023 tarihine kadar Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olup 04.07.2023 tarihi itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri olarak atanmıştır.

İyi derecede İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.