1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Gençlik Merkezi Resmen Açıldı
'Sürgün'de Bir Hayata Ağlıyor!

'Sürgün'de Bir Hayata Ağlıyor!

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt köyünde yaşayan Adalet Bozkurt (78), Ahıska’dan Türkiye’ye 4 yüz ailenin kaçışını gerçekleştiren Ahıskalı bir ailenin 7 çocuğundan bir tanesi.

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt köyünde yaşayan Adalet Bozkurt (78), Ahıska’dan Türkiye’ye 4 yüz ailenin kaçışını gerçekleştiren Ahıskalı bir ailenin 7 çocuğundan bir tanesi.

PolitiKARS'ın gazeteci Suat İncedere'den derlediği habere göre, Adalet Nine’nin babası Turan Bozkurt ve arkadaşı Davut Karaca, Ahıska’dan yaklaşık 400 haneyi Ardahan, Posof ve Çıldır'a getiriyor.

Bir Türk asıllı Rus ajanıyla birlikte yaptığı kaçışları fark eden Sovyet hükümeti ölüm fermanı çıkarınca Turan Bozkurt, ailesiyle Karakurt köyüne yerleşiyor.

Turan Bozkurt, Karakurt köyünde Saltanat ile evlenir ve 7 çocuğu olur. Bunlardan biri de Adalet Nine’dir.

40 yaşında 7 çocuğuyla dul kalan anne Saltanat kadın başına yedi çocuğu bakıyor ve büyütüyor.

Adalet Nine o günleri gözü yaşlı halde anlatıyor. Adalet Nine, "benim babam Ahıska sürgününde 400'e yakın aileyi Rusya'da ki zulümden kaçırarak Türkiye’ye getiren bir kahramandı.

Babamın kaçırdığı aileler köye gelerek babamın mezarını ziyaret eder, dua edip ağlarlardı. Şimdi o evler de babamın mezarı da sular altında kaldı.

Şimdi ben her gün gelip sular altında kalan anamın elleriyle yaptığı eve bakıp ağlıyorum.

Benim babam ölünce bu evleri annem Saltanat, kadın başına kendi elleriyle yaptı. 7 tane yetime bu evde baktı, büyüttü".

Baraj nedeniyle parasını alamadığını söyleyen Adalet Nine, sular altında kalan evine bakıp ağıtlar yakarken "yetkililer sesimizi duymadı, duymuyor!" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler