Süper Lig'in Başlama Tarihi Belli Oldu

Süper Lig'in Başlama Tarihi Belli Oldu

Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzun süredir belirsizliğini koruyan futbolun geleceğine yönelik kararı TFF Başkanı Nihat Özdemir açıkladı.

A+A-

Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzun süredir belirsizliğini koruyan futbolun geleceğine yönelik kararı TFF Başkanı Nihat Özdemir açıkladı.

Özdemir, ''Ligleri, 12 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. Maçların nasıl oynanacağına yönelik kararları da Koronavirüs Bilim Kurulu karar verecek. Lig, Temmuz sonunda tamamlanacak'' dedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'le görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, liglerin devamı konusundaki kararın federasyonun kendi iradesiyle alınacağını söyledi. TFF Yönetim Kurulu bugün saat 10.00'da toplanmıştı. 

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Toplantının ardından konuşan Nihat Özdemir, ''Şimdilik olmak kaydı ile altını çizerek söylüyorum. Ertelenen Süper Ligi, 1. Lig kısaca bütün ligler 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. Maçların nasıl oynanacağına yönelik kararları da Koronavirüs Bilim Kurulu karar verecek. Liglerimizi Temmuz'da tamamlayacağız. Kupaları sahada vereceğiz. Ağustos'ta da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız' dedi. 

Tüm istişarelerimizi yapıp Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu maçların nasıl oynanacağına dair karar çerçevesinde liglerimizi başlatacağız. Devletin tüm kurullarının desteğiyle sezonu başlatmayı hedefliyoruz. Antrenmanlara başlayan kulüplerimizin bu zaman
zarfında hazır olacağına inanıyoruz. İnşallah liglerimizi Temmuz ayı sonunda tamamlayacağız. İnşallah Ağustos ayında Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız. Hiçbir virüse meydanı bırakmayarak yolumuza devam edeceğiz.

Kulüpler Birliği ve alt ligleri de içeren vakıflarla da görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bilim Kurulu ve Sağlık Kurulu ile görüşüp nasıl önlemler alınacağını görüşüp ligleri
başlatacağız. Evet Ankaragücü'nde corona virüsüne rastlanmıştır. Kendi başımıza karar alarak yola devam etmek istemiyoruz. Biz Bakanlığın vereceği önerilerle başlayacak. Futbolun nasıl oynanacağına dair bilgileri bülten halinde paylaşacağız kamuoyu ve kulüplerle. Kendi planlarımız var. Ancak Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu'nun raporu ana yol. Onların
çizeceği yolla bu ortaya çıkacak.Bir oyuncu da corona virüs çıkarsa ligi yeniden durdurma planımız yok.

Ancak Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu'nun bize ulaşacağı rapor doğrultusunda, futbola dönüş protokolü yayınladıysak, bütün kulüpler bu protokole uygun hareket ederlerse hiçbir sporcumuz ve futbol adamımız bu virüse kapılmayacaktır.

YENİ HARCAMA LİMİTLERİ...

Harcama limitleri konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Virüs sonrası bütün kulüplerin gelirleri azaldı. Reklam gelirler, bir maç seyircisiz oynadık. Bundan sonra da seyircisiz oynanacak. Sponsorların kulüplere destekleri azaldı. Bütün kulüplerin gelirlerinde azalmalar oldu. Bütün bunları düşünerek yeni harca limitleri için Lisans Kurulu çalışmalara başlayacak. Yeni harcama limitlerini tespit edip bunu
açıklayacağız.  BeIN Sports ile 5 yıllık anlaşmamız var. 2 yıl daha sözleşmemiz var. Hedefimiz BeIN Sports ile bu 5 yıllık süreci tamamlamak. Bu dönemde yayıncı kuruluş da gelir
kaybına uğradı.

"TEK ŞEHİRDE OYNAMAK GÜNDEMİMİZDE YOK''

Kulüpler ile devamlı görüşme halindeyiz. Tek şehirde futbol oynamak bugüne kadar TFF'nin gündemine gelmedi. Bu bizim dışımızda konuşulan konular. herkes kendi liginde ve stadında oynayarak tamamlamak istiyor. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Süper Lig'de 18 takımdan 13, hatta 14 takım liglerin oynanmasını istiyor.
1. Ligden 18 takımın 11'i tamamlamak istiyor. 2. ve 3. Lig'de 90 takım var. Yüzde 73'ü ligin oynanmasını istemiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler