1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Elazığspor’dan Şirketleşme Açıklaması
Süper Lig’de Şampiyonluk Hesapları

Süper Lig’de Şampiyonluk Hesapları

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray... Hangi takım şampiyonluk ipini nasıl göğüslüyor? İşte ihtimaller...

A+A-

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray... Hangi takım şampiyonluk ipini nasıl göğüslüyor? İşte ihtimaller...

Süper Lig'de artık son iki haftaya girdik. Direksiyonda önemli bir avantaja sahip olan Beşiktaş var. Fenerbahçe ve Galatasaray ise siyah-beyazlı ekibin hatasını kollamaya devam edecek...

Peki hangi takım, nasıl şampiyon olur? İşte senaryolar...

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, kalan 2 maçından en az 4 puan çıkarması halinde, rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaksızın ipi göğüsleyecek.

Siyah-beyazlı ekip, gelecek hafta Fatih Karagümrük ile oynayacağı maçı kazanır, Fenerbahçe ve Galatasaray puan kaybı yaşarsa bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. 

Beşiktaş'ın kalan maçları:

BEŞİKTAŞ

81 puan

Karagümrük

Göztepe (D)

FENERBAHÇE

Fenerbahçe, ikili averajda Beşiktaş'ın gerisinde. Bu nedenle, rakibini sezon sonunda geride bırakabilmek için puan olarak eşit durumda değil, önde olması gerekiyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 2'ye indirmiş durumda. Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş'ın kalan iki haftada dört puan alamamasını umut edecek.

Kısacası Fenerbahçe kalan iki maçını da kazanırsa, Beşiktaş'ın bir maçta mağlubiyetini ya da son iki maçında da beraberlik almasını beklemek zorunda. 

Fenerbahçe'nin kalan maçları:

FENERBAHÇE

79 puan

Sivasspor

Kayserispor (D)

GALATASARAY

Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 3'e indiren Galatasaray, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde. Galatasaray'ın şampiyonluk için kalan haftalarda hem Beşiktaş'ın hem de Fenerbahçe'nin puan kaybını beklemesi gerekiyor.

Beşiktaş'la Vodafone Park'ta oynadığı ilk maçı 2-0 kaybeden Galatasaray, Cumartesi günü oynanan maçı 3-1 kazandı ve ikili averaj kuralında durumu eşitledi. Bu nedenle iki takım arasındaki üstünlüğü genel averaj belirleyecek. Sarı-kırmızılı ekip averajda Beşikaş'ın 6 fark gerisinde.

Galatasaray'ın kalan maçları: 

GALATASARAY

78 puan

Denizlispor (D)

Yeni Malatyaspor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.