1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şenol Güneş, 100. Maçını Galibiyetle Kapattı
Suudi Arabistan'da 'Süper Kupa' Krizi, Final Maçı İptal Edildi

Suudi Arabistan'da 'Süper Kupa' Krizi, Final Maçı İptal Edildi

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali iptal edildi.

A+A-

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı. 

Takımlar Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi sonrası maç iptal edildi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

Suudi yetkililer, iki takımın Cumhuriyetin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve maç önünde tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşı ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maça "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü taşıyan pankart ile çıkmak istediklerini belirterek, "Biz bu pankart ile çıkacaktık ama anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemiş. Tam netleşmedi konu" dedi.

HAMİT ALTINTOP: TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Süper Kupa maçıyla ilgili şunları söyledi.

"İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda. Şu anda konuyla ilgili toplantılar devam ediyor."

TFF KARARI AÇIKLADI

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır" denildi.

GALATASARAYLILAR OTELE GERİ DÖNDÜ

Galatasaray, kamp yaptığı otele geri döndü. Galatasaray, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istiyor ve kabul edilmezse maça çıkmayacaklar.

MAÇ İPTAL EDİLDİ

Yaşanan krizin ardından maçın iptal edildiğini duyuruldu.

TFF BİLDİRİ YAYINLADI

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Kupa'nın iptali ile ilgili ortak bildiri yayımladı.

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin iptal edilmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Galatasaray Spor Kulübü'nden ortak açıklama yapıldı. 

Açıklama şöyle: 

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler