1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Aç Kalan Tilkilerin Fare Avı
STGM'den Önemli Çağrı.. Ortak Bir Geleceği Birlikte Konuşalım!

STGM'den Önemli Çağrı.. Ortak Bir Geleceği Birlikte Konuşalım!

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), sivil toplum örgütlerinin kurumsal yapılarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), daha güçlü bir sivil toplum hedefiyle Türkiye genelinde 30 kentte 600'den fazla örgütle buluşacak.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), sivil toplum örgütlerinin kurumsal yapılarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

30 farklı kentte 600'den fazla örgüt ile bir araya gelerek ortak bir gelecek inşa etmek için buluşmalar düzenleyecek.

BULUŞMALAR HANGİ KENTLERDE OLACAK?

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; bu buluşmalar, sivil toplum örgütlerinin daha katılımcı, şeffaf, eşit, hesap verebilir ve sürdürülebilir yapılar olmasının yollarını keşfetmek için tasarlandı.

stgm-sivil-toplum1.jpg

Yarım günlük buluşmalar olarak organize edilecek toplantılarda toplamda 30 kent ziyaret edilecek. Her buluşmaya yaklaşık 20 temsilcinin katılması öngörülüyor.

Avrupa Birliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projesi, Türkiye'nin demokratikleşme sürecine katkıda bulunmak ve sivil toplum örgütlerinin etkinliğini artırmak amacıyla Kars’ında aralarında olduğu bölge illerinde bir dizi etkinlik düzenliyor.

3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Van illerinde yapılacak buluşmalar, sivil toplumun daha katılımcı, şeffaf, eşit ve güçlü yapılarını inşa etmek üzere önemli konuları ele alacak.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Bölgedeki buluşmalar; 3 Haziran’da Erzincan’dan başlayıp, devamında 4 Haziran’da Tunceli, 5 Haziran’da Erzurum, 6 Haziran’da Kars ve 7 Haziran’da Van’da son bulacak.

ETKİNLİKLERİN MERKEZİNDE NE VAR?

Bu buluşmalarda, sivil toplumun daha katılımcı, şeffaf, eşit, hesap verebilir ve sürdürülebilir yapılar olmasını sağlayacak yollar ele alınacak.

Türkiye genelinden bir araya gelecek sivil toplum örgütleri, demokratikleşme sürecine nasıl katkı sağlayabileceklerini, alanlarıyla ilgili süreçlere nasıl etkin bir şekilde dahil olabileceklerini ve nasıl daha güvenilir, güçlü ve demokratik yapılar olabileceklerini tartışacaklar.

Toplantılar, yarım günlük etkinlikler şeklinde düzenlenecek ve toplamda 30 kent ziyaret edilecek. Farklı kurumlardan temsilcilerin katılmasına olanak tanınacak olan buluşmalara, kamu, yerel yönetim ve akademiden temsilcilerin de katılması bekleniyor. Her buluşmaya yaklaşık 20 temsilcinin katılması planlanmaktadır.

Katılım için ilgilenenlerin, kendi şehirlerinde gerçekleşecek buluşmaya [email protected] kayıt formu doldurarak katılabilecekleri kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.