Soykırım Tasarısı Parlamentodan GEÇTİ

Soykırım Tasarısı Parlamentodan GEÇTİ

Fransa parlamentosu Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasa teklifini oy çokluğu ile kabul etti.

A+A-

Fransa parlamentosu Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasa teklifini oy çokluğu ile kabul etti. Buna göre, soykırımı inkar edenlere bir yıl hapis ve 45 bin avro para cezası verilecek.

Fransa Parlamentosu, Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı onayladı.

Yasa teklifini hazırlayan iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer, parlamentoda yaptığı konuşmada, soykırımın inkarının suç sayılması yasa teklifinin Avrupa Birliği (AB) yasalarından alınarak Fransa yasalarına uyarlandığını söyledi.

Radikal'in haberine göre, bu yasayla Türkiye'nin hedef alınmadığını söyleyen Boyer, bu yasanın Türk-Fransız ilişkilerini zedelememesini dilediğini belirtti ve ekledi:"Amacımız ilişkileri zedelemek değil. Ticari ilişkilerin zedeneleceğini düşünmüyorum. Ambargo gibi tehditlerin hayata geçeceğini sanmıyorum. Türkiye'de Fransa gibi Dünya Ticaret Örgütü üyesi; boykot edemezler. Türkleri gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyorum. Bizi hoşgörü ile karşılayacaklarını düşünüyorum."

Fransa, Ermenilere soykırım yapıldığını daha önce kabul etmişti. İsviçre ve Slovakya ise soykırımı inkar edenlere ceza verilmesini kabul etmişti.

Ermeni soykırımını kabul eden ülkeler ise şöyle:
Uruguay (1965), Kıbrıs Rum Yönetimi (1982), Arjantin (1993), Rusya (1995), Kanada (1996), Yunanistan (1996), Lübnan (1997), Belçika (1998), Fransa (2001), İsveç (2000), İtalya (2000), İsviçre (2003), Slovakya (2004), Hollanda (2004), Polonya (2005), Almanya (2005), Venezuela (2005), Litvanya (2005), Şili (2007)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.