1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Sosyal Medya'dan Toplam 449 Gözaltı
'Sosyal Medya'dan Toplam 449 Gözaltı

'Sosyal Medya'dan Toplam 449 Gözaltı

İçişleri Bakanlığı, Afrin harekatıyla ilgili sosyal medyada “terör propagandası” yaptığı iddiasıyla 449 kişi gözaltına alındığını açıkladı. Harekatı protesto ettiği için gözaltına alınanların sayısı da 124.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Afrin harekatıyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 449 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, harekatın başladığı 20 Ocak’tan bu yana harekatla ilgili protesto eylemlerine katılan da 124 kişi gözaltına alındı.

Suçlama: “Terör propagandası”

Bakanlık açıklamasında, gözaltın alınanlara, “Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik sosyal medyadan ‘terör propagandası’ yapmak” suçlamasının yöneltildiği ifade edildi.

Açıklamada, bu konuyla ilgili tutuklananların sayısına değinilmedi.

934 hesap, 260 yasal işlem

29 Ocak-5 Şubat arasındaki gözaltılarla ilgili de şu açıklama yer aldı:

“Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 934 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 260 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.”

Operasyonun başladığı 20 Ocak 2017’den 1 Şubat’a dek sosyal medyada paylaşım yapanlardan en az 34 kişi tutuklandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.