1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman'da "Özel Güvenlik Bölgesi" Kararı Uzaltıldı
'Sosyal Medya'da PKK Operasyonu

'Sosyal Medya'da PKK Operasyonu

Kars'ta sosyal medya hesabından PKK ile ilgili övücü paylaşımlar yaptığı iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Kars Merkez, Kağızman ve Digor ilçelerinde belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, sosyal medyadan örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

İlgili haber...

Polisten Operasyon

Kars’ta, sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımları gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

İHA'nın haberine göre, Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Özel Hareket polisleri, ortaklaşa Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi’nde bulunan bir apartmana operasyon düzenlendi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı operasyonda, 5 katlı binanın 3’üncü katında oturan kimlik bilgileri öğrenilmeyen şüpheli bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli Kars Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü.

Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.

Bir Günde 107 Gözaltı

Dün akşam ve bu sabah 7 ayrı kentte düzenlenen 'sosyal medya' operasyonlarında toplam 107 kişi gözaltına alındı.

Adana, Şırnak, Mersin, İzmir, Çanakkale, Kars, Samsun’da sosyal medyadan Afrin harekatıyla ilgili paylaşımda bulunmak ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla dün akşam ve bu sabah operasyonlar yapıldı.

Bu operasyonlarda aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu toplam 107 kişi gözaltına alındı.

Ev baskınlarının yapıldığı iller ve gözaltı sayıları:

Kars’ta 11, Samsun’da 7, İzmir’de kent merkezi ve Torbalı, Urla, Tire ve Seferihisar ilçelerinden 24, Çanakkale merkez ve Gökçeada’dan 8, Mersin merkez ve Tarsus’tan toplam 15, Adana, Ceyhan’dan 6 kişi.

Şırnak’ın merkez ile Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerindeki operasyonlarda da toplam 46 kişi gözaltına alındı.

BUGÜNE KADAR 45 KİŞİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanlığı 12 Şubat’ta, sosyal medyadan Afrin'e dönük askeri harekatla ilgili paylaşım yapan 474 kişi ile harekatı protesto eylemine katılan 192 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Diğer yandan, harekatın başladığı 20 Ocak’tan bu yana en az 39 kişi tutuklanmıştı. Önceki akşam tutuklananlarla bu sayı 45'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler