1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Sinéad O’Connor Hayatını Kaybetti
Sinéad O’Connor Hayatını Kaybetti

Sinéad O’Connor Hayatını Kaybetti

İrlandalı şarkıcı Sinéad O'Connor 56 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

İrlandalı şarkıcı Sinéad O'Connor 56 yaşında hayatını kaybetti. Şarkıcının ölüm nedeni henüz bilinmiyor.

İrlandalı müzisyen 1990 yılında çıkardığı "Nothing Compares 2 U" adlı single ile dünya çapında üne kavuşmuştu.

PolitiKARS'ın bianet'ten derlediği habere göre, şarkıcının ailesi yaptığı açıklamada "Sevgili Sinéad'ımızın vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Ailesi ve arkadaşları yıkılmış durumdalar ve bu çok zor zamanda mahremiyet talep ettiler," dedi.

sinead-oconnor.jpeg

Dublinli ünlü sanatçı 10 stüdyo albümü yayınladı ve "Nothing Compares 2 U" adlı şarkısı 1990 yılında Billboard Müzik Ödülleri tarafından dünyanın bir numaralı single'ı seçildi.

O'Connor 2023 yılının başlarında RTÉ Choice Müzik Ödülleri'nde Klasik İrlanda Albümü dalında açılış ödülüne layık görülmüştü.

Şarkıcı, "I Do Not Want What I Haven't Got "adlı şarkısıyla aldığı ödülü "İrlanda'nın mülteci toplumunun her bir üyesine" ithaf etmiş ve ayakta alkışlanmıştı.

POLİTİK KİMLİĞİ

O'Connor politik kimliğini sanatıyla ön plana çıkararak sık sık kadın hakları, savaş, çocuk istismarı gibi konularda görüşlerini dile getirdi.

1992 yılında Papa II. Jean Paul'ün Katolik kilisesindeki tacize sessiz kalmasını protesto için Papa'nın bir fotoğrafını kameraların önünde yırttı. Bu protestodan bir yıl önce ise müzik endüstrisinin Oscar'ları olarak bilinen Grammy Ödüllerini boykot etti ve "sanatsal yeteneği maddi başarıyla ölçen bir dünyanın parçası olmak" istemediğini söyledi.

Dublinli sanatçının 17 yaşındaki oğlu Shane geçen yıl (2022) kayıp olduğu bildirildikten sonra ölmüştü. O'Connor, oğlunun "dünyadaki mücadelesini sonlandırmaya karar verdiğini" söylemiş ve "hiç kimsenin bu örneği takip etmemesini" dilemişti.

2018'de Müslüman olduğunu duyuran şarkıcı "Şuheda" adını almış; fakat sahne adını değiştirmemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.