Sinan Oğan Gündemi Değerlendirdi

Sinan Oğan Gündemi Değerlendirdi

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, MHP’nin referandumdaki tutumuna ve gelişmelere ilişkin konuştu.

A+A-

MHP tabanının yüzde 90 hayır dediğini ve bu oranın ‘Erdoğan-Perinçek’ kıyasından sonra yüzde 95’e çıktığını belirten MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, “Bahçeli’nin neden bu kadar değiştiği 100 yılın muamması” açıklamasında bulundu. 
MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, MHP’nin referandumdaki tutumuna ve gelişmelere ilişkin Gazeteduvar’a konuştu. "Memleket elden gidiyor, MHP kapatılıyor, biz bunun derdine düştük” diyen ve Hayır Platformu’nu 4 eski genel başkan adayı olarak kurmalarında kurultayın etkisinin bulunmadığını belirten Oğan, “Önce memleketi kurtaralım, ondan sonra genel başkanlık yarışına kaldığımız yerden devam ederiz" dedi. 

MHP tavanı ile tabanı arasında uçurum olduğunu söyleyen Oğan'a göre, tabanın yüzde 90'ı ‘Hayır' diyor ama bu oran, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ‘Erdoğan'la Perinçek arasında kalsak tercihimiz Erdoğan" sözleri sonrası yüzde 95'e çıkmış durumda.
AK Parti'deki kararsızların da yüzde 25'i bulduğunu söyleyen Oğan sonuçtan emin: "Referandumun sonucunu hayırlı görüyorum. Ne OHAL'i ne bu hali hiçbir şey bizi durduramayacak. Bizi zorla götürüp ‘Evet' dedirtemeyecekler.” Oğan’ın açıklamalarında kimi vurgular şöyle öne çıkıyor: “Tek adam rejiminin bu ülkeye fayda getirmeyeceğini söylüyoruz. ‘Evet' veya ‘Hayır'ı Erdoğan üzerinden de tartışmıyoruz. Erdoğan da bir fani.”
‘O GELEN RUH HASTASI OLSA BU DELİYLE NASIL UĞRAŞACAĞIZ?'
“Kötü bir başbakanlık yaptı. Hadi iyi başkanlık yapacağını düşünelim. Sonra yerine tek oy bile almamış bir yardımcısı geçecek. O gelen hastalansa, ruh hastası olsa bu deliyle nasıl uğraşacağız? Halkın yüzde 100 iradesiyle seçilmiş Meclis'i feshetmesini engelleyecek, durduracak bir mekanizma var mı? Biz sistemin garabetliğine, ucubeliğine karşı çıkıyoruz. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir sistem.
BAHÇELİ'NİN TAVRINI ANLAMAK İÇİN ÇOCUKLUK ARKADAŞLARIYLA DAHİ GÖRÜŞTÜM
Siyaset bilimi doktorası yaptım. Uzun yıllar Bahçeli'nin yanında bulundum. Yıllardır bu davanın içindeyim. Bahçeli'nin tavrını anlamak için çocukluk arkadaşlarıyla dahi görüştüm. Onlar da, ‘Eski arkadaşımız ama biz de tanıyamıyoruz’ diyor.
100 YILIN MUAMMASI
Dolayısıyla öyle bir muamma var ki. Biz genel başkanın bir günde nasıl bu noktaya geldiğini çözemiyoruz. Bizim için 100 yılın muamması."
HALAÇOĞLU: REFERANDUM SONUÇLARI SİYASETİ KÖKÜNDEN SARSACAK
Partinin ağır toplarından Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, “Bu referandum sonuçları Türkiye’de siyaseti kökünden sarsacak ve siyasi görüntüyü değiştirecektir” dedi.
MHP’de hükümet sistemi değiştirecek anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyen vekiller arasında yer alan Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesi üzerinden ‘hayır’ gerekçelerini takipçileri ile paylaşmaya devam ediyor. Halaçoğlu, bu kez de referandum sonuçlarının Türkiye’de siyaseti kökünden sarsacağını iddia etti.


Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.