1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Buzağı İle Yavru Kedinin Süt Kardeşliği
Sinan Ateş Mezarı Başında Anıldı, 'İntikam Değil, Adalet İstiyoruz'

Sinan Ateş Mezarı Başında Anıldı, 'İntikam Değil, Adalet İstiyoruz'

Ankara'da uğradığı suikastta öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş mezarı başında anıldı. 

A+A-

Ankara'da, 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, suikastın yıl dönümünde Bursa'da anıldı.

Ankara'da uğradığı suikastta öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş mezarı başında anıldı. Ateş'in annesi "Bu kadar mı insafsızlar? Yavrumun katili MHP'de" dedi.

ANKA’nın haberine göre, anmaya Sinan Ateş'in ailesinin yanı sıra İYİ Parti Bursa milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Ateş için ilk olarak ikindi namazı sonrası Emirsultan Camii'nde mevlüt okutuldu. Okunan mevlütün ardından Ateş'in Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma gerçekleştirildi.

'HERKES BİLDİĞİNİ SÖYLESİN'

Sinan Ateş’in mezarı başında konuşma yapan ablası Selma Ateş, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinizden Allah razı olsun. Bir senedir hepimizin birlikte verdiğimiz büyük bir savaş var fakat biliyorsunuz bir sene geçmesine rağmen iddianame ortada yok. Meclis kürsülerinden, her yerden hepimiz bağırdık, seslendik, sesimizi duyurmaya çalıştık. Ailecek elimizden geleni, ailesi, dostları, arkadaşları elimizden geleni yaptık ama iddianame ortada yok" dedi.

"Her şey ortadayken, suçlular ortadayken, bunu herkes bilirken, biz bununla ilgili bir şey yapamıyoruz" diyen Ateş, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletiyse bu tarihe kara bir leke olarak geçmemeli. Sinan Ateş akademisyendi. Aydın bir çocuktu. Şimdi kürsülerden söyleniliyor, 'Bildiklerimiz var' diye. Herkes bildiğini söylesin, bizler de huzura erelim. Çünkü benim kardeşimin her damla kanının hesabını sormak için elimizden geleni yapacağız. İstediğimiz odur ki adalet yerini bulsun. Tek isteğimiz budur. Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun" ifadelerini kullandı.

'İNTİKAM DEĞİL ADALET İSTİYORUZ'

Anmada konuşan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, "İntikam değil, adalet istiyoruz. Hiçbir beklentimiz yok hiç kimseden. Sadece adaleti tesis etsin. Sayın devlet büyüklerimiz ve Cumhurbaşkanımız, tekrar sesleniyorum, lütfen yaşananları görmezden gelmeyin" dedi.

Anmada gözyaşlarına hakim olamayan Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ise şunları söyledi:

"Bu kadar mı insafsızlar? Benim iki tane yavrumun boynunu büktüler. Benim yavrularım babasını gördüğünde televizyona sarılıyor baba diye. Ben yavrumun yollarını gözledim. Ben bir kere daha öldüm, Ankara’da kurşunlar bana sıkıldı. O kurşunlar ciğerlerime girdi benim. Ben yavrumu nasıl yetiştirdim bilmiyorlar. Benim yavrumun katili Milliyetçi Hareket Partisi’nde."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.