1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Borç Yapılandırması'nda Son Gün
SGK'dan Ertelenen Prim Borçları İçin Çağrı

SGK'dan Ertelenen Prim Borçları İçin Çağrı

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin Ekim ayının sonuna kadar ödenmesi gerektiği açıkladı.

A+A-

Kars Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, ertelenen sigorta primlerinin ilkinin ödeme süresinin geçtiğini hatırlatarak, 2016 yılı Aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin Ekim ayının sonuna kadar ödenmesi gerektiği açıkladı.

Tacettin DURMUŞ / www.karspress.com

Ayluçtarhan, 2016 yılında asgari ücretin bin 273 TL’de den bin 647 TL ye artması nedeniyle işverenler üzerindeki işçilik maliyetini azaltıldığını ve bu desteğin askeri ücret bazında 2017 yılında da devam ettirildiğini söyledi.

Müdür Ayluçtarhan açıklamasında buna ilave olarak asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin 2016 yılı Aralık ve 2017 yılı Ocak - Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesi ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiği hatırlattı. Kars Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün ilimizde ertelenen sigorta primlerinden 2016 Aralık ayından 4 milyon 290 TL, 2017 Ocak ayından 3 milyon 565 bin TL, 2017 Şubat ayından 3 milyon 458 bin TL, kalan alacağının olduğu belirtti.

Kars Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan yaptığı açıklamada: “Ayrıca, 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta primlerinin 2017 yılı Kasım ayı sonuna ve 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primlerinin ise 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır. Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin hâlihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.