Sezgin Baran Korkmaz Tahliye Edildi

Sezgin Baran Korkmaz Tahliye Edildi

ABD’de tutuklu bulunan SBK Holding’in patronu Kars Digorlu iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, geçen hafta görülen duruşmada tahliye edildi.

A+A-

ABD’de tutuklu bulunan SBK Holding’in patronu Kars Digorlu iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, geçen hafta görülen duruşmada tahliye edildi.

ABD’DEKİ DAVADA TAHLİYE EDİLDİ 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; yargılama sürerken SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın geçen hafta bir kez daha hakim karşısına çıktığı ve mahkemenin tahliyesine hükmettiği bildirildi.

Washington’ta olduğu belirtilen Korkmaz’ın gittiği yerleri bildirmesi şartıyla, mahkemenin belirlediği 5 eyaletten birinde ikamet edebileceği belirtildi.

* SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de devam eden davasında jürili yargılamanın 30 Ekim 2023'te yapılacağını duyurulmuştu…

** ABD’nin Salt Lake City Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın dava sürecine ilişkin açıklamada bulunulmuştu.

JURİLİ YARGILAMA 30 EKİM 2023

Jürili yargılama sürecinin 30 Ekim 2023 tarihinde başlayıp üç hafta süreceği ve o zamana kadar Korkmaz'ın tutuklu kalmaya devam edeceği kaydedilmişti.

TAHLİYE EDİLDİ

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’nin Salt Lake City Mahkemesi’nde devam eden davasında daha önce belirlenen duruşma takviminde değişikliğe gidildiği ve önceki hafta görülen duruşmada tahliye edildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

‘Kara para aklama’ iddiasıyla Türkiye’de soruşturulan Sezgin Baran Korkmaz, hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra Aralık 2020’de yurt dışına gitmişti.

Hakkında ABD’de de bir dava bulunan iş insanı, 19 Haziran’da ABD Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine Avusturya’da tutuklanmıştı.

ABD’deki savcının hazırladığı iddianamede Korkmaz'a ‘kara para aklama’, ‘yasadışı para transferi’ ve ‘yargıya müdahale’ suçlamaları iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.