1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Menzil Lideri Şeyh Abdulbaki Erol Toprağa Verildi
Menzil Lideri Şeyh Abdulbaki Erol Toprağa Verildi

Menzil Lideri Şeyh Abdulbaki Erol Toprağa Verildi

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Menzil cemaatinin lideri Şeyh Abdulbaki Erol, Adıyaman'da toprağa verildi. 

A+A-

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Menzil cemaatinin lideri Şeyh Abdulbaki Erol, Adıyaman'da toprağa verildi. 

Cenaze törenine yaklaşık 250 bin kişi katıldı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul Pendik'teki özel bir hastanede tedavi gören Menzil cemaatinin lideri Şeyh Abdulbaki Erol (Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni) dün öğlen saatlerinde yaşamını yitirdi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü’ne getirilen Erol’un cenazesinde 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Köyde toplanan yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze töreni esnasında, köy girişi güvenlik güçleri tarafından kapatıldı ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İSTANBUL’DA HAYATINI KAYBETTİ

Cemaaate yakın kaynaklara göre Şeyh Abdulbaki Erol, yaklaşık 1 buçuk yıldır İstanbul’da tedavi görüyordu. 

Bir hafta önce durumu ağırlaşan Erol, dün saat 14.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Lideri olduğu cemaat tarafından “Gavs-ı Sani Şeyh Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni” olarak adlandırılan Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü'nde doğdu. 

Gerçek yaşı 81 olan Erol, 1993 yılında hayatını kaybeden abisi Muhammed Raşid Erol’dan sonra cemaatin başına geçti. 

Köyde babasına ait medresede okuyan Erol eğitimine Siirt'te ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi için gönderilerek iyileşti.

MENZİL ŞEYHİ KİM OLACAK?

Nakşibendi Tarikatına bağlı Menzil’in yeni liderinin, Şeyh Abdulbaki Erol’un büyük oğlu ve halifesi olan Muhammed Saki Erol’un olması bekleniyor.

Şeyh Abdulbaki Erol’un 5’i kız 5’i erkek 10 cocuğu olduğu, bunlardan ikisinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 

Hayatta olan müridlerinden Molla Nezir’in Hakkari’de, Molla Şeyhmus Ertekin’in Urfa’da, çocukları Molla Seyyid Muhammed Fettah Erol, Molla Mubarek Erol ile eniştesi Molla Abdurrahman’ın da Menzil’de olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum