Yıkımcıların Parası ÖDENMEDİ

Anıt'ı parça-parça kaldırma işini üstlenen taşeron firma işçileri paralarını alamadıklarını ileri sürerek çalışmalara son verdiler.

Kars’ta 2006 yılında yapımına başlanan ve tescilli alan üzerinde inşaa edildiği için Kars Belediyesi’nin 7 Mart’ta yıkım için ihalesini yaptığı İnsanlık Anıtı’nda 25 Nisan’da başlayan yıkım çalışması durduruldu. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş “Anıt 24 Haziran’a kadar kaldırılacak” dedi.

Anıt’ı parça-parça bulunduğu yerden kaldırma işini üstlenen taşeron firma Yaman Karot’un işçileri paralarını alamadıklarını ileri sürerek Anıt’ta kaldırma çalışmasına son verdiler. Paralarını alamadıklarını ileri süren Taşeron firma yetkili Ertuğrul Yaman, “ Yaptığımız işin karşılığında paramızı alamadık. Bu nedenle işi bıraktık. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız” dedi.

Taşeron firmanın yıkım işini durdurmasının ardından açıklamada bulunan Kars Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Bizim taşeron firma ile bir sözleşmemiz yoktur. Muhatabımız ana firma olan Afşin İnşaattır. Onlarda Anıt’ın kalan kısmını 24 Haziran’a kadar kaldıracaklar” dedi.

Bozkuş şunları konuştu; “Üçler mahallesinin bulunduğu yerde geçmişte yapılan heykeller var. Bunları imar kanununa bağlı olarak, orada ki tescilli yapının üzerine yapıldığından dolayı kaldırılması gündeme geldiği için encümen kararı alarak ihalesini yaptık. Anıt, yüklenici firma tarafından mevcut yerinden kaldırılmaya başlandı. %70 seviyelerinde parça parça kesilerek kaldırıldı. Yüklenici firma ile Alt yüklenici firma arasında bir sözleşme var. İşi alan yüklenici firma bir başka firmayla anlaşarak işi yapmaya çalışıyorlar. Kendi aralarında alacak verecekten dolayı doğan bir sorundan nedeniyle işin geriye kalan %30’luk kısmı durduruldu.

24 HAZİRAN’A KADAR KALDIRILACAK

Anıt’ın 24 Haziran’a kadar kaldırılacağını söyleyen Bozkuş, “Bu ayın 24’üne kadar yüklenici firma işi tamamlayacak. Bir başka firmayla mı anlaşır yoksa kendisi mi yapar bilmem ama sonuç itibariyle 24 Haziran’a kadar geriye kalan %30’luk kısım yani son 2 parçayı da kaldıracak. Burada belediye ile alt yüklenici arasından resmi anlamda bir sözleşme yok. Bizim muhatabımız ana sözleşmeyi imzaladığımız Afşin İnşaattır. Onla bizim bir sorunumuz yoktur. İşler seyrinde gidiyor ve Haziran’ın 24’üne kadar da bitirmeleri gerekiyor” diye konuştu

272 bin TL’lik ihale bedelinin 172 bin TL’sini ödediklerini, işin bitmesiyle birlikte geri kalan bedeli de ödeyeceklerini söyleyen Bozkuş; “Ana firma olan Afşin İnşaat ile taşeron firma arasında ki sorunun bizimle alakası yoktur. Belediye ile alt yüklenici arasında hiçbir sözleşme yoktur. Muhatabımızda ana sözleşmeyi imzaladığımız Afşin inşaattır. İhale bedeli olan 272 bin TL’nin 172 bin TL’sini ödemişiz. Diğer kısmını ise işin bitmesiyle ödeyeceğiz” dedi.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!