SYDVden Kömür Yardımı ÇAĞRISI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), kömür yardımları içinh vatandaşların bizzat kuruma müracaat etmeleri gerektiğini duyurdu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), kömür yardımları içinh vatandaşların bizzat kuruma müracaat etmeleri gerektiğini duyurdu.

SYDV’den yapılan açıklamada,

“Vakfımız tarafından sağlanan kömür yardımları, 2012 yılından önce Vakıf Mütevelli Heyeti kararına istinaden, vatandaş müracaatı alınmadan, Vakfımızda kaydı olan ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında olan vatandaşlar için hazırlanan kömür yardımı listelerine istaneden yapılmaktaydı. Ancak; Vakıf iş ve işlemlerinin 01.01.2012 tarihinden itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce yeniden yapılandırılmasına bağlı olarak Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemine geçildiğinden, söz konusu sistem doğrultusunda vatandaş müracaatı odaklı yardım yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle; kömür yardımları için toplu liste oluşturulamayacağından 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu (Fakrü zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu Kanun kapsamı içindedir. ) kapsamında olan vatandaşların kömür yardımı alabilmeleri için Kars Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.” denildi.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!