SERKAdan Sınır Kapıları RAPORU

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA tarafından hazırlanan Serhat Bölgesi Sınır Kapıları İnceleme Raporu'nu yayınladı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) lojistik ve dış ticaret sektörlerinin gelişmesinde sorun teşkil eden alanların saptanması ve çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Serhat Bölgesi Sınır Kapıları İnceleme Raporu'nu yayınladı.

SERKA'dan yapılan açıklamada, çalışma kapsamında Ajans uzmanları tarafından sınır bölgelerinde yerinde incelemeler yapılarak Gürcistan, Azerbaycan (Nahcivan), İran ve Ermenistan koridorlarının hudut kapıları, sınır ticareti, gümrük işlemleri, ulaşım imkânları, dış ticaret ve uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin temel altyapı ve işleyişlerine ilişkin sorun alanları tespit edildi ve bu alanlara yönelik çözüm önerileri sunuldu.

Raporun giriş bölümünde, "Düzey II Bölgelerinin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında en az gelişmiş bölgeler arasında yer alan Serhat Bölgesi'nde dış ticaret ve lojistik sektörü, altyapı yatırımlarını hızlandırması, bölge ekonomisine canlılık getirmesi ve yeni istihdam alanları ile girişimciliği teşvik etmesi gibi etkileri nedeniyle halkın gelir ve refah düzeyinin yükseltilmesine, dolayısıyla bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak sektörlerin başında gelmektedir" ifadesine yer verildi.

Raporda, bölgenin ana ulaşım koridorları üzerinde olan ve bölgedeki 7 sınır kapısına ilişkin yapılan incelemelerde elde edilen bulgular ayrıntılı olarak sıralandı.

Sonuç bölümünde ise Serhat Bölgesi'nde dış ticaret ve lojistik sektörünün gelişme olanakları, bölgenin ana ulaşım koridorları, faal olan sınır kapıları, iç gümrük, antrepolar ve sınır ticareti bağlamında ele alınarak temel sorun alanları özetle belirtildi.

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan rapora, www.serka.org.tr web sayfasından ulaşılabilineceği kaydedildi.

İlgili Haber

SERKA'NIN FUAR TANITIMI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 17.Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ın turizm potansiyelini tanıttı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bu yıl 17’incisi gerçekleştirilen Turizm ve Seyahat Fuarı, Moskova Krokus Fuar alanında yapıldı.

Fuara yaklaşık 100 ülkenin katıldığı ve bu ülkelerin, özellikle kış turizmi açısından kentlerinin potansiyellerini tanıtmaya çalıştıkları belirtildi.

Fuarda Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet gösteren SERKA da stant açtı. Ülkelerin otel, seyahat acentesi, havayolu şirketleri, kamu kurum ve kuruluşları ile tur operatörleri SERKA standını ziyaret ederek, Sarıkamış, Ani Antik Kenti ve Ağrı Dağı hakkında bilgi aldı.

Fuarın, özellikle kış turizmi açısından ön plana çıktığı, SERKA standında tanıtım filmleri, kitap, broşür ve yol haritalarının dağıtıldığı belirtildi. SERKA ekibi, tanıtım materyallerini fuarın dışında Moskova Metrosu’nda da dağıttığı ve birçok turizm ve seyahat firmasıyla da görüşmeler yaptı.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!