Karsta Aşık Şenliki Anma PROGRAMI

'1. Uluslararası Aşık Şenlik' etkinlikleri Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan gelen aşıklarla şenlendi.

Kars Halk Ozanları Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından 14. Nisan 2012 tarihinde düzenlenecek olan '1. Uluslar arası Aşık Şenlik' etkinliklerine katılacak aşıklar gelmeye başladı.

Azerbaycan, Gürcistan ve İranlı aşıklar bugün Kars'a gelerek Aşıklar Otağı'na gittiler. Aşıklar Otağı'nda yurt dışından gelen aşıkları, aşık Günay Yıldız, karşıladı.

Kars Halk Ozanları Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Günay Yıldız, Aşık Şenlik'in doğumunun 162. Yıldönümünde böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Günay Yıldız; "Aşık Şenlik bölgemizin yetiştiridiği en büyük aşıklardan birisidir. Onun adına bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm Karslılar davetlidir" dedi.

Daha sonra Azerbaycan'dan Gülara Azaflı, Gürcistan'dan Latife Çeşmeli ve İran'dan gelen Şekip Yadullah, sazı eline alarak Aşık Şenlik'ten deyişler söylediler.

Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda 14 Nisan 2012 tarihinde düzenlenecek olan '1. Uluslar arası Aşık Şenlik'i Anma' etkinliklerinde Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gökşen 'Aşık Şenlik'in Hayatı', Yrd. Doç. Dr. Kürşat Öncül 'Aşık Şenlik'in Türk Aşıklık Geleneğindeki Yeri', SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, 'Issık'tan Çıldır'a Ulus İnşasında Aşıklık' gibi sempozyumlarda yer alacak.

Haberin Devamı...

AŞIK ŞENLİK ANILDI (14 Nisan 2012)

1. Uluslararası Aşık Şenlik Anma etkinlikleri kapsamında “Doğumunun 162. yılında Aşık Şenlik” programı Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan gelen aşıklarla şenlendi.

Aşık Şenlik’in doğumunun 162. yıldönümü nedeniyle başlatılan etkinlikte Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan birer aşık, Kars’tan da 12 aşık görev aldı.

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalar yapıldı. Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Aşık Günay Yıldız, organizasyonda görevli Sultan Aydın, Kemal Alin, Kafkas Üniversitesi Araştırma Görevlisi Cengiz Gökçen ve Aşık Şenlik’in torunu Yılmaz Şenlikoğlu yaptıkları konuşmalarda Aşık Şenlik’in ne kadar usta bir aşık olduğuna değindiler.

Gürcistanlı aşık Latife Çeşmeli, Azerbaycanlı aşık Gülara Azaflı, İran’ın Tebriz kentinden gelen Şekip Yadullah, Karslı aşıklar Günay Yıldız, Emrah Neroğlu, İlgar Çiftçioğlu, Ensar Şahbazoğlu, Orhan Karadağoğlu, Bilal Esrarı, Sefer Akyüzoğlu, İrfan Kurak, Cemal Kanbay, Ömer Dumanoğlu, Yüksel Yakupoğlu ve Erol Ergüloğlu’nun koro eşliğinde “Haşgeldiniz” değişiyle start alan etkinlik, daha sonra aşıkların tekli ve ikili değişleriyle devam etti.

Gürcistanlı aşık Latife Çeşmeli, Azerbaycanlı aşık Gülara Azaflı, İran’ın Tebriz kentinden gelen Şekip Yadullah ise etkinliğe renk kattılar. Aşık Şenlik’in eserlerinin halen yoğunlukla seslendirildiği Kafkas Ülkeleri Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan gelen aşıkların sahne performansı büyük alkış topladı. Salonu dolduran kalabalık Kafkas Ülkelerinin aşıklarına yoğun ilgi gösterdi.

 

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!