İnsanlık Anıtı Enkazı İŞGAL EDİLDİ

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi üyesi 20 kişilik gurup, yıkılan İnsanlık Anıtı'nın enkazına çıkarak eylem yaptı.

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi üyesi 20 kişilik gurup, yıkılan İnsanlık Anıtı'nın enkazına çıkarak eylem yaptı.

DHA ve KHA'nın haberine göre: İnsanlık Anıtı'nın yapılma nedeninin “Ermenistan Dostluğu” olduğunu iddia eden UDM Başkanı İsmail Agayev, anıtı yıktırdığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a teşekkür etti.

İNSANLIK ANITI ENKAZI İŞGAL EDİLDİ

Türkiye'nin Ermenistan ile sahte dostluğunun sonunun da 'ucube' anıt gibi olacağını ileri süren İsmail Agayev, şunları söyledi: “Diaspora merkezi olarak, Türkiye ile Ermenistan dostluğunun simgesi olarak yıkılan bu 'ucube'nin yerindeyiz. Biz burada Türkiye'nin devlet ve belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Nihayet bu 'ucube' sökülüp atıldı. Bir milletin toprağını işgal eden, tarihini tanımayan hiçbir milleti ile dostluk mümkün değildir. Ermeniler ile sahte dostluğun sonu bu 'ucube' gibi olacaktır. Bu ucube de sahte dostluk ile kurulmuştur. Bu sahtekârlık sökülüp, atıldı. Ermenistan, Türkiye'nin topraklarını tanımadığı gibi, Ağrı Dağı'nı kendi toprakları olarak görüyor. Dağlık Karabağ’ı da işgal eden Ermenistan, işgalci siyasetini sona erdirmedikçe onlarla hiçbir dostluk olmaz. Kars, Iğdır ve Ardahan'da yüz binlerce Müslüman kanı döken Ermenilerin dostluğunu kabul etmiyoruz. Bugün o 'ucube'nin yerinde Türk, Azerbaycan ve Revan bayrakları dalgalanıyor.”

BİR GURUP VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
Öte yandan bir grup vatandaş ve mahalleli, gruba tepki göstererek, “Anıt yıkıldı daha halen ne istiyorsunuz. Ülkemizin iç işlerine ne karışıyorsunuz. Bizden ne istiyorsunuz. Ayrıca bu anıt, Ermenistan’da yapılan Soykırım Anıtına karşı yapılmış İnsanlık Anıtı idi. Buna rağmen bu anıtı yıktırdılar.” dediler.

Haberin Öncesi..

PANEL DÜZENLENECEK

UDM Başkanı İsmail Ağayev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına kavuşmasının 20’nci yıldönümünde Kars’ta panel, sergi ve konser vereceklerini belirtti.

UDM Başkanı İsmail Ağayev; “Kars’ta olmaktan, Kars’ta böyle anlamlı bir günde panel düzenlemek çok güzel. İki önemli günü bir arada yaşayacağız. Bildiğiniz gibi 6 Ekim’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te Kars’a gelmişti. Burada Hem Azerbaycan’ın bağımsızlığa kavuşmasının yıldönümü, hem de Atatürk’ün Kars’a geliş yıldönümünü birlikte kutlayacağız” dedi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’nun desteği, Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’nün katkılarıyla 6 Ekim 2011 Perşembe günü saat: 17:30’da Kafkas Üniversitesi Nejdet Leloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan panel, resim sergisi ve Azerbaycan’dan gelen sanatçıların vereceği konsere bütün Kars halkı davet edildi.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!