Eğitimin 3. Kuşağı Sanat Çatısında BULUŞTU

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kars Belediyesi ve Kars Kent Konseyinin Desteklediği Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop'un kontrolündeki Sosyal Proje dersi kapsamında yürütülen projelerden biri olan 'Eğitimin 3

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kars Belediyesi ve Kars Kent Konseyinin Desteklediği Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop’un kontrolündeki Sosyal Proje dersi kapsamında yürütülen projelerden biri olan “Eğitimin 3 Kuşağı Sanat Çatısı Altında Buluşuyor” adlı söyleşi yapıldı.

KAÜ hocalarından Okt. Sertaç Demir’in sorumluluğundaki Sosyal Bilgiler Öğrenci Kulübü ve Grup Ay Işığı üyelerinin organize ettiği söyleşiye Moda Tasarımcısı ve Halı Dokuma Tasarımcısı Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Ünal, Hat Sanatçısı Azim Berdi Göki ve Ahşap Boyama ve Tel Kırma Sanatçısı Elif Çelikli konuşmacı olarak katıldılar.

Söyleşinin açılış konuşmasını Sosyal Bilgiler Öğrenci Kulübü Sorumlusu Okt. Sertaş Demir yaptı. Konuşmadan sonra söz alan ve söyleşiyi yöneten Sosyal Bilgiler Öğrenci Kulübü Başkanı İdris İnanç söyleşinin düzenlenmesindeki amacı açıkladı. İnanç, söyleşinin düzenlenmesinde Katkısı olan KAÜ Rektörlüğü ile İlgili Birimleri, Kars Belediyesi ve Kars Kent Konseyi’ne destekleri için, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Halit Paşa İlköğretim Okulu idareci öğretmen ve öğrencilerine söyleşiye katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmacılardan Prof. Dr. Hamdi Ünal, “Geleneksel Halı Dokuma Tasarımının Gelecek Nesillere Aktarımı İçin Yapılabilecekler” üzerine bir konuşma yaptı.

Ardından Azim Berdi Göki, “Hat Sanatının Dünü Bugünü ve Kendi Hayatında Hat Sanatının Yeri” konusunda bilgi verdi.

Elif Çelikli de, “Tel Kırma ile Ahşap Boyama İle İlgili Bilinmeyenler” konusunu ele aldı.

Konuşmalardan sonra Soru-Cevap bölümüne geçildi ardından da Azim Berdi Göki, Hat Sanatı örneklerini uygulamalı göstererek incilikleri ve ayrıntılarını anlattı.

Elif Çelikli ise Tel Kırma Sanatını icra etti ve beraberinde de Ahşap Boyama örneklerini gösterip uygulamalı olarak İzleyicilere sundu.

Uygulama aşamalarından sonra kapanış konuşmaları yapıldı.

Son olarak da Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kopy, katılımlarından dolayı teşekkür etti ve konuşmacılara plaket takdim etti.

Söyleşiyi organize eden Grup Ay Işığı’nın üyelerine de Sosyal Bilgiler Öğrenci Kulübü Sorumlusu Okt. Sertaç Demir teşekkür belgelerini verdi.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!