Çatıdan Düşen Kar Hurdaya ÇEVİRDİ

Kars'ta bir binanın çatısında biriken tonlarca ağırlığındaki kar ve buz yığını biri hareket halinde diğeri park halindeki iki aracı hurdaya çevirdi.

Kars’ta bir binanın çatısında biriken tonlarca ağırlığındaki kar ve buz yığını biri hareket halinde diğeri park halindeki iki aracı hurdaya çevirdi.

Büyük maddi zararın oluştuğu araçlar çekiciyle olay yerinden alınırken, olay anında kaldırımda kimsenin olmaması büyük can kaybını önledi. Hareket halindeki araç sürücüsünün de kazayı yara almadan atlatması tek sevindirici gelişme oldu.

Mevsim boyunca yoğun kar yağışına maruz kalan çatılarda biriken tonlarca kar ve buz, sıcak havayla birlikte kaldırımlardaki vatandaşlar ve yoldan geçen araçlar için büyük tehlike oluşturuyor. Çatılardaki kar ve buz birikintilerinin havaların yumuşamış olmasına rağmen zamanında alınmaması ciddi zararlar doğurabiliyor. Bu mevsimde vatandaşların bina kenarlarında yürürken dikkatli olmaları istenirken, araçların da binalara yakın bölgelere bırakılmaması yönünde uyarılar sık sık yapılıyor.

BEYAZ TEHLİKE ÇATIDA
Bu uyarılar kimi zaman tedbir alınsa bile akla gelmedik şekilde de büyük bir tehlikenin önüne geçilmesine yetemeyebiliyor. Yüksek katlı binalarda mevsim boyunca biriken kar ve buz yığınları aniden dökülünce cadde üzerinde seyir halindeki araçlar bile bu yığınların altında kalabiliyor.

BEKLENEN OLDU
Kars kent merkezinde Karadağ (Metin Sözen) Caddesi’nde bir binanın üzerinde biriken tonlarca kar ve buz yığını, yol üzerinde seyir halindeki ve park halindeki aracın üzerine düşerek 2 aracı da tam anlamıyla hurdaya çevirdi. Karın düşme anında cadde üzerinde yaya vatandaşların bulunmaması olası can kaybını önlerken, araç sürücüsünün de kardan yara almadan kurtulması sevindirdi.

Olay anını gören vatandaşlar büyük korku yaşadıklarını ifade ederken, hurdaya çıkan iki araç da çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Vatandaşların olay yerinde meraklı bekleyişi sırasında aynı çatıdan kar yığının düşmesi ise büyük paniğe neden oldu.

İlgili Haber

Kars Çayında Buzlar Çözüldü

Cemrenin suya düşmesi ile birlikte karakışın hüküm sürdüğü Kars'ta, yüzeyi buz tutan göl ve nehirler çözülmeye başladı.

Cemrenin suya düşmesi ile birlikte karakışın hüküm sürdüğü Kars'ta, yüzeyi buz tutan göl ve nehirler çözülmeye başladı. Bunu bir fırsat bilen belediye işçileri temizliğe başladı. Yakıcı güneşi fırsat bilen çocuklarda mahalle aralarında oyun oynadı. Heryeşe rağmen kışlık giyeceklerini çıkarmayan Karsılar, baharın gelmesi için eski hesaplara göre 20 gün daha olduğunu söyledi. Uzun bir aradan sonra ilk kez d ışarıda oturduğunu söyleyen 62 yaşındaki Kazım Gül ise, Eski hesaplara göre baharın gelmesine 20 gün var. Şu anda dağlar beyaz örtüyle kaplı. Cemre suya düştü buzlar çözülüyor ama biz yine kışlık kıyafetlerimizleyiz dedi. Aylardır kış esaretine maruz kalan köylerde adeta şenliğe dönüştü. Hayvanlar ilk defa buzlardan eser kalmayan çeşmelerden su içti. Kadınlar bahar temizliine başladı.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!