Bölge Ekim Ayına Kar Yağışıyla GİRDİ

Doğu Anadolu Bölgesi Ekim ayına kar yağışıyla girdi. Başta Palandöken olmak üzere Ardahan, Kars ve Erzincan'ın yüksek kesimleri beyaza büründü.

Doğu Anadolu Bölgesi Ekim ayına kar yağışıyla girdi. Başta Palandöken olmak üzere Ardahan, Kars ve Erzincan'ın yüksek kesimleri beyaza büründü. Ardahan Ilgar Dağı'nda ağır tonajlı TIR'lar yolun karla kaplanması nedeniyle tedbir amaçlı Şehitler Çeşmesinde bekletiliyor.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine giren Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki soğuk hava dalgası, kar yağışını beraberinde getirdi. Hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düştüğü bölgede gece Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'ın yüksek kesimlerine kar yağdı.

Eylül ayının son günü başlayan kar yağışı nedeniyle Ekim ayının ilk günü özellikle Doğu'daki yüksek dağlar yaz örtüye büründü. Soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan bölgede geceleri soba ve kaloriferler yakılıyor. Erzurum kent merkezine en son 21 Mayıs 2011 günü düşen kar, yaklaşık 4, 5 ay sonra kendini gösterdi. Karla kaplanan Palandöken'e çıkan Erzurumlular, fotoğraf çekti, kar topu oynadı. Soğuklar nedeniyle bölgede soba ve kaloriferlerin bir haftadır yakıldığını belirten Atilla Yücel, "Erzurum için bu normal bir durum. Burası kış memleketi. Allah burada yaşayanlara yardım etsin. Karın dağlara erken düşmesi kayak sezonunun açılacağını gösteriyor" dedi.

Havanın soğumasıyla birlikte gece başlayan kar yağışı Ardahan'ın yüksek kesimlerinde de etkili oldu. Ardahan'la Posof arasındaki Ilgar Dağı geçidinde kar fazla olduğu için Gürcistan'a açılan Türkgözü sınır kapısına giden ve gelen ağır tonajlı TIR'lar kayma tehlikesine karşılık Şehitler Çeşmesinde bekletiliyor. Ayrıca Posof'ta beyaz kar altında kalan ağaçlardaki toplanmayan meyveler de ilginç görüntü oluşturdu.

Kar yağışı Ağrı, Erzincan ve Kars'taki yüksek kesimlerde de etkili oldu. Büyük ve küçük Ağrı Dağı ile Süphan, Tendürek, Allahu Ekber Dağları da karla kaplandı.

Meteoroloji Bölge Müüdürlüğü, bölgede en düşük hava sıcaklığının Ardahan'da 3 derece olarak ölçüldüğünü bildirdi. Meteoroloji verilerine göre bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Kars'ta 5, Erzincan'da ise 9 derece oldu.

Kars Haberleri

Kars'ta 1 Mayıs.. Kutlamaların Adresi 'Tren Garı' Meydanı
Kars'ta 'Siber Suçlar' Eğitimi.. 372 Öğrenciye Bilgilendirme Yapıldı!
Türkiye 23 Nisan'ı Kutluyor.. Kars'ta 'Çocuk Bayramı' Törenleri
'İl Genel Meclisi'nde Dengeler Değişti.. Suat Bayhan DEM Parti'den İstifa Etti!