1 Mayıs TAKSİM Güzergahları Belirlendi

1 Mayıs'ta altı işçi ve memur konfederasyonu Taksim Meydanı'na üç ayrı koldan yürüyecek.

1 Mayıs'ta altı işçi ve memur konfederasyonu Taksim Meydanı'na üç ayrı koldan yürüyecek. Alanın güvenliğini konfederasyonların belirleyeceği bin görevli sağlayacak. Timur Selçuk, sanatçılar korosuyla birlikte 1 Mayıs Marşı'nı seslendirecek.
 
Altı konfederasyonun 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürüyüş güzergâhı belli oldu.



Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun (Kamu Sen) oluşturduğu 1 Mayıs Düzenleme Kurulu, kutlamalara ilişkin bir dizi karar aldı.

Toplantıya, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Hak-İş Genel Sekreteri Mustafa Paçal, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan ve Kamu Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan katıldı.

YÜRÜYÜŞ ŞİŞLİ, ŞİŞHANE VE DOLMABAHÇE'DEN
Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:
- Konfederasyonlar 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na üç ana koldan girecek.
- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli -Mecidiyeköy güzergahından yürüyecek.
- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) Şişhane'den alana girecek.
- Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve  Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) güzergahı ise Dolabahçe.
- Diğer siyasi partiler, kurum ve meslek örgütler de kendi tercihlerine göre hangi konfederasyonla birlikte yürümek istiyorsa o güzergahtan yürüyecek.
- Konfederasyonlar saat 10.00'dan itibaren belirlenen noktalarda toplanacak. Saat 11.00'de yürüyüş, saat 13.00'de de miting başlayacak.

ARAMA NOKTALARI BEYOĞLU, HARBİYE VE GÜMÜŞSUYU'NDA
- Üç koldan Taksim alanına yaklaşıldığında, Şişhane'den alana girecek olan işçiler Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, Şişli'den gelenler Harbiye'de TRT önünde, Dolmabahçe'den gelenler de Gümüşsuyu İTÜ önünde arama noktasından geçecek.
- İşçiler sendika önlükleri giyip, şapka takabilecek, pankart taşıyabilecek. Maske ya da başka üniforma ise yasak."

ALANDA POLİS OLMAYACAK
- Taksim alanında hiç emniyet mensubu olmayacak. Alanın güvenliği konfederasyonlar tarafından oluşturulan bin görevli tarafından sağlanacak. Görevliler tek tip 1 Mayıs logolu önlükler giyecekler.
- Konuşma kürsüsü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önüne kurulacak.
- Metro ve tünel kapalı olacak. Bu karar arama noktaları dışında sızmaları önlemek için alındı. Yürüyüş güzergâhları tamamen trafiğe kapalı olacak.'
- Alanda, Timur Selçuk, sanatçılar korosuyla birlikte 1 Mayıs Marşı'nı seslendirecek. 1 Mayıs için hazırlanan ortak metni de bir kadın ve bir erkek işçi birlikte okuyacak.

Diğer Haberler

Ardahan'da Trafik Kazası.. 'Yolcu Minibüsü Devrildi' 1 Ölü, 13 Yaralı
KAÜ'de Şenlik Var.. Rektörlük Kupası 'Spor Etkinlikleri' Gerçekleştirilecek!
Çocuğu Kaçırılan Babanın Çaresizliği.. 'Ne Olur Evladımı Bulun!'
TÜİK ve ENAG Açıkladı.. Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Arttı!
CHP'li Alp'ten TBMM'ye Önerge.. Kars Belediyesi'nin Borçlarını Sordu!
Harakani Devlet Hastanesi'ne Atama.. Yeni Başhekim Belli Oldu!
Doğanın Kusursuz Dengesi.. 'İnci Kefali'nin Gece Yolculuğu!
Ankara'da Kritik Görüşme.. Erdoğan ve Özel Bir Araya Geldi!
Anayasa Görüşmeleri.. TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Parti Ziyareti!