1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Hakkari Yüksekovalı Avukat Erdal Safalı Hayatını Kaybetti
Serinlik Arayışı Can Aldı.. Adana’da Her Yıl Onlarca Kişi Boğuluyor!

Serinlik Arayışı Can Aldı.. Adana’da Her Yıl Onlarca Kişi Boğuluyor!

Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte sulama kanalları ve göletlere giren 3 kişi yaşamını yitirdi.

A+A-

Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte sulama kanalları ve göletlere giren 3 kişi yaşamını yitirdi.

Kentte her yıl ortalama 25-30 kişinin benzer şekilde hayatını kaybettiği belirtiliyor.

ADANA’DA SERİNLİK ARAYIŞI CAN ALIYOR

Adana’da hava sıcaklıklarının yükselmeye başlamasıyla birlikte serinlemek isteyen yurttaşlar, sulama kanalları, baraj gölleri ve nehirlerde yüzmeye yöneliyor. Ancak bu alanlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da can kayıplarına sahne olmaya başladı. Henüz yaz mevsimi tam anlamıyla başlamadan, son bir hafta içerisinde 3 genç sulama kanalları ve gölde boğularak yaşamını yitirdi.

BİR HAFTADA 3 CAN KAYBI

Kent genelinde yaşanan son olaylar, tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Serinlemek amacıyla suya giren gençlerin, güçlü akıntı ve ani derinlik değişimleri nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Özellikle kontrolsüz ve güvenlik önlemi bulunmayan sulama kanalları, en riskli alanlar arasında yer alıyor.

HER YIL ORTALAMA 25-30 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Adana’da boğulma vakaları uzun yıllardır ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor. Verilere göre kentte son 10 yılda 250’den fazla kişi boğularak yaşamını yitirdi. Bu durum, her yıl ortalama 25 ila 30 kişinin benzer şekilde hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor. Özellikle yaz aylarında artış gösteren vakalar, bölgedeki riskin sürekliliğine işaret ediyor.

UZMANLARDAN VE EKİPLERDEN UYARI

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, sulama kanallarının sanıldığından çok daha tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor. Güçlü akıntı, kaygan zemin ve ani derinlik değişimleri nedeniyle bu alanların yüzme için uygun olmadığı vurgulanıyor. Yetkililer, yurttaşların özellikle bu tür kontrolsüz su kaynaklarından uzak durması gerektiğini ifade ediyor.

Ancak tüm uyarılara rağmen özellikle gençlerin bu alanlara girmeye devam ettiği gözleniyor. Bu durum, farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getiriyor.

Sıcaklar Etkisini Artırmadan 3 Kişi Serinlemek İsterken Öldü

Sıcaklar Etkisini Artırmadan 3 Kişi Serinlemek İsterken Öldü

Sıcaklar Etkisini Artırmadan 3 Kişi Serinlemek İsterken Öldü

TÜRKİYE GENELİNDE DE TABLO ENDİŞE VERİCİ

Türkiye genelinde de boğulma vakaları dikkat çekici seviyelerde seyrediyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2023 yılında ülke genelinde 572 kişi boğularak hayatını kaybetti. Bazı araştırmalar ise son yıllarda bu sayının yıllık ortalama 900 ile 1200 arasında değişebildiğini ortaya koyuyor.

ÖNLEM ÇAĞRISI YİNELENDİ

Uzmanlar, serinlemek amacıyla suya girilecek alanların mutlaka güvenli ve denetimli olması gerektiğini vurguluyor. Özellikle sulama kanalları ve baraj çevrelerinin yüzme için uygun olmadığına dikkat çekilirken, ailelerin ve gençlerin bu konuda daha bilinçli hareket etmesi gerektiği ifade ediliyor.

Adana’da yaşanan son kayıplar, yaz ayları öncesinde alınacak önlemlerin ve yapılacak uyarıların hayati önem taşıdığını bir kez daha ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.