1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bitlis’te 4.4 Büyüklüğünde Deprem
Serbest Bırakmaya İtiraz EDİLDİ

Serbest Bırakmaya İtiraz EDİLDİ

KCK soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Başsavcılığı aralarında eski Milletvekili Mahmut Alınak'ın da bulunduğu 8 kişinin tutuklanmasını istiyor.

A+A-

KCK soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Başsavcılığı aralarında eski Milletvekili Mahmut Alınak’ın da bulunduğu 8 kişinin tutuklanmasını istiyor. Savcılık 9 kişiden 8’i için verilen "serbest bırakma" kararı" na itiraz etti.

DHA'nın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz hafta KCK’ya yönelik operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında avukatların da bulunduğu 43 şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi sevk edilen şüphelilerden 9’unu serbest bıraktı. Savcılık, mahkemenin serbest bıraktığı 9 şüpheliden 8’ine itiraz etti.

Soruşturmayı yürüten savcılık, eski Milletvekili Mahmut Alınak, Fırat Aydınkaya, Mehmet Ayata, Nevzat Anuk, Nezahat Paşa, Sabahat Zeynep Arat ile Yalçın Sarıtaş’ın tutuklanmasını istedi. İtirazı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değerlendirecek.

Savcılık, mahkeme tarafından serbest bırakılan ve 4.5 aylık hamile olduğu öğrenilen Ayşe Batumlu konusunda ise bir itirazda bulunmadı.

Haberin devamı...

Alınak: Kenan Evren dönemini yaşıyoruz

Eski milletvekili Mahmut Alınak, 22 Kasım’da onlarca avukat ile birlikte gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına İstanbul’ da Özel Yetkili savcıların yaptığı itiraza dikkat çekerek, “Buyurun mezata, bende hazırım. Kenan Evren dönemini yaşıyoruz” dedi.

22 Kasım’da 16 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda 42’si avukat onlarca kişi gözaltına alındı, bunlardan 33 avukat ve bir gazeteci tutuklandı, aralarında Mahmud Alınak’ın da olduğu 12 kişi de serbest bırakılmıştı.

Özel Yetkili savcıların serbest bırakılmaya yaptığı itiraz üzerine yazılı bir açıklama yapan Mahmud Alınak, “İstanbul’ da Özel Yetkili savcılar serbest bırakılmamıza itiraz edip yeniden tutuklanmamızı istemiş. Dava siyasi olduğu için itirazın sonucunu tahmin etmek zor değil” dedi.

Alınak şöyle dedi: “Gülümseyerek bakıyorum bu olanlara, dişlerimi sıkarak değil. Muhaliflerin kaderidir, ya darağacında asılmak, ya da hapislerde ömür tüketmek. Yazgımı gönül rahatlılığıyla karşılamaya hazırım. Hapishane hayatıma anlam katacak.

Torunlarıma şeref duyacakları bir miras bırakacağım için mutluyum. Hapishane, Mahatma Gandhi’ nin de dediği gibi cennetim olacak. Gençler ölmesin ocaklar sönmesin diye çırpındım, ama görüldü ki ilahlar kurban istiyor. Buyurun mezata, bende hazırım. Kenan Evren dönemini yaşıyoruz. Bu da geçecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.