1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YSK’nin Yeni Başkanı Ahmet Yener Oldu
Sendikacı ve Siyasetçilere Operasyon

Sendikacı ve Siyasetçilere Operasyon

Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Bursa'da yapılan operasyonlarda aralarında sendikacılarla, HDP yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

A+A-

Sabah saatlerinde birçok kente siyasetçilere ve sendikacılara yönelik operasyonlar yapıldı. Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Bursa’da yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında sendika başkanları, HDP MYK üyeleri ve HDP eski milletvekili Mülkiye Birtane de var.

ANKARA'DA HDP YÖNETİCİLERİ VE SENDİKACILAR GÖZALTINDA

Ankara'da yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN), Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri yer aldı.

Ankara'da gözaltına alınanların isimleri şöyle: SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, SES üyesi Ramazan Taş, TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, TÜM BEL-SEN Merkez Yürütme Kurulu üyesi Adem Kaya, TÜM BEL-SEN Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Güler, HDP eski il yöneticileri Bahadır Demircan ve Haydar Üstündağ, HDP Yenimahalle eski İlçe Eş Başkanları Mahabat Akın ve Zeki Işıl, HDP Çankaya eski ilçe yöneticisi Davut Çalışır, BDP üyesi İbrahim Onat ile Lezgin Kutup, Aydın Keleş.

GÖZALTI GEREKÇESİ 'BEYAZ BAYRAK' EYLEMİ

Gözaltına alınanlar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, avukatlar adliyede savcıyla görüştü. Soruşturmanın sağlık emekçilerinin 2016 yılında Sakarya Caddesi'nde yaptığı 'Beyaz Bayrak' eylemleri nedeniyle başlatıldığı ve 'örgüt propagandası' suçlaması yöneltildiği öğrenildi. Gözaltında bulunan 14 kişinin emniyet işlemlerinin bugün tamamlanması ve yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

HDP ESKİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da ise HDP Kars eski Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Üyesi Mülkiye Birtane, evine yapılan baskın sonrası gözaltına alındı. Birtane'nin merkez Yenişehir ilçesindeki adresine giden polisler evde arama yaptı. Ardından gözaltına alınan Birtane, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İZMİR'DE HDP MYK VE PM ÜYELERİYLE BİRLİKTE 20'Yİ AŞKIN KİŞİYE GÖZALTI

İzmir'de yapılan operasyonlarda da HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mahfuz Güleryüz ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Gülay Gün Bilici'nin de aralarında bulunduğu 20'yi aşkın kişi gözaltına alındı.

HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, Ankara'da yapılacak olan MYK toplantısına katılmak için gittiği Adnan Menderes Havaalanı'nda polislerce gözaltına alındı. PM Üyesi Bilici ve HDP Menemen İlçe Yöneticisi Mustafa Aydın ile parti üyesi Katibe Ekyüce'nin de bulunduğu isimler ise evlerine yapılan baskınların ardından gözaltına alınıp, İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü.

İSTANBUL'DA STAJYER AVUKAT GÖZALTINA ALINDI  

İstanbul'da ise Nimet Acar isimli stajyer avukat, kaldığı eve yapılan operasyonla gözaltına alındı. Acar, Vatan Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bursa'da yapılan ev baskınlarında ise Atakan Bozkurt, Merve Yıldırım ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler