1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Neşe Doster'in Yeni Kitabı ÇIKTI
‘Polis Memuru’ndan Lise Öğrencisine İstismar

‘Polis Memuru’ndan Lise Öğrencisine İstismar

Kars’ın Selim ilçesinde 45 yaşındaki polis memuru, 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

A+A-

Kars’ın Selim ilçesinde 45 yaşındaki polis memuru, 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Kars'ın Selim ilçesinde polis memuru A.K. (45), 'çocuğa cinsel istismar'dan tutuklandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars Selim’de lise öğrencisi B.B’nin hareketlerinden şüphelenen öğretmeninin durumunu bildirmesi üzerine ailesi, Selim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru A.K’den şikayetçi oldu.

Ailenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince polis memuru A.K’nin gözaltına alındığı belirtildi.

Jandarmadaki sorgusunun ardından Selim Adliyesi’ne sevk edilerek nöbetçi mahkemeye çıkarılan A.K, ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklandı.

..haberin uzantısı

MİLLETVEKİLİ KOÇYİĞİT’TEN SORU ÖNERGESİ

Koçyiğit, polisin istismarı ile ilgili TBMM’ye İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergeleri yöneltti.

gulistan-kilic-kocyigit.jpeg

Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, çocuk istismarı suçu konusundaki farkındalığı arttırmak ve soruşturmalarda adaletin işleyişi hakkında endişelerini gündeme taşımak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) üç ayrı bakan tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergeleri sundu.

Sunduğu soru önergeleri ile çocukların istismardan korunması ve bu tür suçların soruşturulması için alınması gereken tedbirlerin ve politikaların değerlendirilmesi amacı taşıdığını belirten Koçyiğit, polis memuru tarafından gerçekleştirilen bu suçun ailenin çocukla birlikte savcılığa şikâyeti üzerine ortaya çıkmasının ardından soruşturmanın başlatıldığını ve polis memurunun tutuklandığını ifade etti.

Çocuk istismarının, toplumun temel sorunlarından biri olduğunu ve çocukların fiziksel, ruhsal, cinsel ve sosyal olarak zarar görmelerine neden olduğunu vurgulayan Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in, bu tür suçların önlenmesi ve soruşturulması için daha etkin önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti.

Önerge metinlerinde, çocuk istismarı vakalarının adalet sistemi içerisindeki eksiklikler ve sorunlarla birlikte, kamu personelinin fail olduğu durumlarda cezasızlık ve fail aklama sorunlarının ciddi bir sorun teşkil ettiği belirtildi.

TBMM’ye sunulan üç ayrı soru önergesinin çocuk istismarıyla mücadele ve adalet sisteminin güçlendirilmesi amacıyla önemli bir adım; Türkiye genelinde barış toplumunun inşa edilmesi ve en önemlisi çocukların güvenliğinin sağlanması yönünde önemli adımlar olarak kabul edildiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.