1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. Susuz’da Beton Mikseri Yan Yattı
Selim'de Kuduz VAKASI

Selim'de Kuduz VAKASI

Kars'ın Selim ilçesinde 2 köy kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.

A+A-
Kars'ın Selim ilçesinde 2 köy kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.
 
Selim ilçesine bağlı Sarıgün ve Akçakale köyleri, yaşanan kuduz vakası nedeniyle, karantina altına alındı. Selim ilçesi Sarıgün köyünde bir şahsa ait köpeğin köy halkına saldırması ve daha sonra ölmesi köy halkını tedirgin etti. Bunun üzerine köpek sahibi Selim İlçe Tarım Müdürlüğü'ne giderek köpeğinin kuduz olduğundan şüphelendiğini söyledi. Duruma müdahale eden Selim İlçe Tarım Müdürlüğü, köpek leşinden aldığı parçaları Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne göndererek tahlil sonucu istedi. Laboratuvardan gelen sonuca göre köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı.
 
Bir diğer kuduz vakası ise Selim Akçakale köyünde, ev kedisinde görüldü. Kuduz vakasının yaşandığı iki köy Kars Tarım İl Müdürlüğü tarafından 6 ay süre ile karantina altına alındı.
 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Tarım Müdürü Yusuf Yurdalan, Sarıgün ve Akçakale köylerini karantinaya aldıklarını söyledi.
 
İl Tarım Müdürü Yusuf Yurdalan, "Her iki köyümüzde yaşan kuduz vakası dolayısıyla bu köylerimizi 6 ay süre ile karantinaya aldık. Gerekli tedbirler alındı. Konuyla ilgili şube müdürlüğümüz ekipleri köylerde çalışma yapıyor" dedi.
 
Selim'in Sarıgün ve Akçakale köyleri Kars Tarım İl Müdürlüğü tarafından 6 ay süre ile karantina altına alındı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri köylerde çalışmalar yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.