1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Belediyesi'nde Kriz.. AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
Selim Sadak Görevine Devam EDECEK

Selim Sadak Görevine Devam EDECEK

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın hapis cezası üçüncü yargı paketi kapsamında ertelendi.

A+A-

Siirt halkının "İrademe dokunma" diyerek tepki gösterdiği Sadak'ın görevden alınması kararı, cezasının üçüncü yargı paketi kapsamında ertelenmesiyle ortadan kalktı.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın hapis cezası üçüncü yargı paketi kapsamında ertelendi, belediye başkanlığı düşürülen Sadak, görevden alınmayacağını açıkladı.

Sadak, bunun halkın tepkisi ve "İrademe dokunma" diyerek yaptığı eylemler sayesinde olduğunu söyledi.

Sadak'ın yaptığı bir konuşma nedeniyle Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "örgüt propagandası" iddiasıyla açılan dava 2008'de sonuçlanmış, Sadak 10 ay hapis cezası almıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin geçen hafta mahkemenin kararı onaması üzerine, İçişleri Bakanlığı'nın başvurduğu Danıştay 8. Dairesi, oy çokluğuyla, belediye başkanlığının düşürülmesine karar verdi.

Siirt'ten Öte haber sitesinin haberine göre, Sadak, dün akşam Siirt'teki Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro salonunda katıldığı etkinlikte, cezasının ertelendiğini, görevine devam edeceğini açıkladı.

Sadak, göreve geldiği günden beri hakkında çok sayıda davanın açıldığını ve bunlardan aldığı cezaların dördünün yüksek mahkemelerce onandığını belirtti.

Konuşmasının sonunda da çabalarını ülkeye barış gelen kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Şölene Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, BDP İl, ilçe ve belde örgütlerinin yanı sıra İnsan Hakları Derneği'nden ve Barış Anneleri İnisiyatifi'nden üyeler katıldı.

Kışanak da yaptığı konuşmada, "tüm baskı, zulüm ve ödenen bedellere rağmen kendilerinin her zaman barış ve kardeşlik için mücadele verdiklerini, iktidarın Kürt halkının uzattığı barış eline cevap vermediğini" söyledi.

Türkiye halklarının çözüme ve barışa ihtiyacı olduğunu bu nedenle bunu her platformda dile getirmeye ve bunu için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Şölen, sanatçı Halit Bilgiç söylediği Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılarla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.