1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Ölüm Riskindeki Hasta KAÜ’de Hayata Döndürüldü
Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 952. Yılı

Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 952. Yılı

Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 952. yılı etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

A+A-

Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 952. yılı etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.
Kars Valiliğince düzenlenen program çerçevesinde, Evliya Camisi'nde Mevlid okutuldu. Mevlidin ardından cami bahçesinde vatandaşlara "Fetih Pilavı" dağıtıldı.

Vali Rahmi Doğan, "1064'te Sultan Alparslan Ani'yi fethetti. Türkler bu süreç sonrasında Anadolu kapılarına gelmiş oldu ve 1071'de Malazgirt Zaferi oldu." dedi.
Doğan "Bu anlamda bu ayda, Büyük Taarruz, 1526 Mohaç Meydan Muharebesi, 1064'te Türkler Anadolu kapılarına geldi ve Viyana kapılarına kadar ilerlediler. Bu coğrafya zor bir coğrafya ve maliyetleri yüksektir, dolayısıyla 1064'ten öncesi ve sonrasında bu topraklar uğruna şehitler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu topraklar için şehit vermeye değer. Buradaki topluluğun tamamı da bu düşüncededir. Rabb'im tüm şehitlerimize gani gani rahmet etsin, mekanları cennet olsun." ifadesini kullandı.
Etkinlik araştırmacı - fotoğraf sanatçısı Vedat Akçayöz'ün "Ani" konulu fotoğraf sergisi ile son buldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler