1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Yaralı Puhu Kars’ta Tedavi Altına Alındı
Selanik Seyircisi de Rauf'u Sevdi

Selanik Seyircisi de Rauf'u Sevdi

Barış Kaya ve Soner Caner'in yönettiği Rauf Selanik'te Balkan eserlerine ayrılan bölümde seyirciyle buluşmuştu.

A+A-

Yunanistan'ın Selanik kentinde bu sene 57. kez düzenlenen uluslararası film festivalinde seyirci ödüllerinden birini Barış Kaya ve Soner Caner'in yönettiği Rauf adlı film aldı. Berlinale'ye katıldıktan sonra dünyadaki çeşitli festivallerde yer alan ve muhtelif ödüllere layık görülen Rauf, Selanik'te Balkan eserlerine ayrılan bölümde seyirciyle buluşmuştu.

Theo Angelopoulos adına verilen, festivalin büyük ödülü Altın İskender, Macaristan'dan Attila Till'in Tiszta Szivvel (Kills on Wheels) adlı filmine verildi.

Selanik festivalinin uluslararası jürisi Amir Naderi, Sofian El Fani, Frédérique Moreau, Peter Scarlet ve Eva Stefani'den oluşuyordu. 

3-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte sinema eleştirmenlerinden müteşekkil FIPRESCI jürisinin üyeleri ise Aleksander Huser, Ahmet Gürata ve Ifigenia Kalantzi'ydi.

Ülkenin en köklü ve saygın sinema etkinliği olan festivalde bu sene, Zeki Demirkubuz'un tüm filmlerinden oluşan retrospektif büyük ilgi gördü.

İstanbullular'ın Takımı PAOK

İstanbul'dan Selanik'e göç edenlerin 1926'da kurmuş olduğu spor kulübü PAOK yıllardan beri Yunanistan'da başarıdan başarıya koşuyor.

Bu sene 49 yaşında vefat eden yönetmen Nikos Triantafyllidis'in son filmi PAOK'un 90 Yılı - Geleceğin Nostaljisi (90 Years PAOK - Nostalgia for the Future) festivaldeki özel bir gösterimle seyircilere ulaştı.

Ülkenin en köklü ve önemli birkaç futbol takımından birine sahip PAOK, futbol dışında birçok spor dalında söz sahibi oldu, uluslararası alanda da kendini kanıtladı.

Yunanistan Film Eleştirmenleri Birliği (PEKK) tarafından ödüllendirilen PAOK hakkındaki belgeselin Türkiye'de de en kısa zamanda geniş kitlelerle buluşması ümidini taşıyoruz.

PolitiKARS.com notu...

RAUF...

Kars'ın bir köyünde yaşayan küçük Rauf'un, kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını konu alan yapımcılığını Peri İstanbul ve Aslan Film'in ortaklaşa gerçekleştirdiği, yönetmenliğini Barış Kaya ile Soner Caner'in yaptığı bir film...

Türkiye-Ermenistan sınırına 30 kilometre uzaklıkta olan, Kars'ın Küçükyusuf köyünde yaklaşık 1 yıl sürede çekimleri gerçekleştirilen Rauf; görünmez bir savaşın gölgesinin düştüğü bir köyde yaşayan, 9 yaşındaki küçük Rauf'un, kendisini ustasının 20 yaşındaki kızına karşı büyük bir platonik aşkın içinde bulmasıyla başlayan pembeyi arayışının öyküsüdür. Pembe; yaşanması hayal edilen aşkların, huzurla uyanmak istenen sabahların ve barışın rengidir bu öyküde. Rauf, sevdiği kızı mutlu etmek adına başlamıştır pembeyi aramaya. Ancak gri dünyasında çıktığı pembe yolculuğunda, siyahı ve beyazı da öğrenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.