1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti'de Kongre Hazırlıkları
Selahattin Demirtaş’ın Babası Tahir Demirtaş Yaşamını Yitirdi

Selahattin Demirtaş’ın Babası Tahir Demirtaş Yaşamını Yitirdi

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti.

A+A-

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş vefat etti.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi. 

tahir-demirtas.jpeg

Bir süredir tedavi gören ve yoğun bakımda olan Demirtaş’ın bugün (31 Aralık) sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği kaydedildi.

DİYARBAKIR'DAKİ EVİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş, sabah saatlerinde Diyarbakır'a bağlı Kayapınar ilçesindeki evinde rahatsızlandı. 

Demirtaş, çağrılan sağlık görevlilerinin müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. 

Merhum Demirtaş'ın cenazesi, işlemlerinin ardından evinden alınarak defin için Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığı'na götürüldü.

DEMİRTAŞ KALP KRİZİ GEÇİREN BABASINI ZİYARET ETMİŞTİ

Tahir Demirtaş, geçen yıl kasım ayında kalp krizi geçirmiş, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş, yoğun güvenlik önlemleri altında getirildiği Diyarbakır'da babasıyla görüşmüştü.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), "Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun. Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun.

"Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır. Eş Genel Başkanlarımız, partimiz bütün birimleriyle cenazeye katılacaktır." açıklamasında bulundu.

CENAZE BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bu sabah yaşamını yitiren babası Tahir Demirtaş’ın bugün toprağa verileceği belirtildi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ CENAZEYE KATILMAYACAK

Selahattin Demirtaş'ın avukatları vefat haberini vermek üzere Demirtaş'ın kaldığı Edirne Cezaevi'ne gitti. 

Edinilen bilgiye göre Demirtaş'ın avukatlarına, "Cenazeye katılmak için Adalet Bakanlığı'na başvurmayın" dediği aktarıldı. 

'DEMİRTAŞ, SİYASİ REHİNELİK DURUMUNU PROTESTO ETMEK İÇİN İZİN ALMADI'

Demirtaş, yargılanmasını ve haksız şekilde tutuklu olmasını protesto etmek için Adalet Bakanlığı'ndan herhangi bir talepte bulunmayacağını belirtti.

Selahattin Demirtaş, babasının cenaze törenine katılması için gerekli işlemleri yapmaya giden avukatlarına, “Bunlardan bir şey istemeyeceğim. Yasımı cezaevinde tutacağım. Başvuru yapmayın” dedi.

Avukat Mahsuni Karaman, Selahattin Demirtaş'ın cenazeye katılmayacağını, cenazenin bugün Mardin Kapı Mezarlığı'nda toprağa verileceğini açıkladı.

Taziyenin ise Liceliler Yasevi'nde yapılacağı kaydedildi.

DEMİRTAŞ'IN MESAJI

Selahattin Demirtaş, cezaevinden avukatları aracılığıyla mesaj yolladı.

mesaj-002.jpeg

Demirtaş, "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. 

Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum." ifadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Yeniköy Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından baba Demirtaş’ın cenazesi, defnedilmek üzere merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Mardinkapı Mezarlığına götürüldü. Demirtaş’ın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi. Kısa bir konuşma yapan siyasetçi Ahmet Türk, “Yiğit ölür adı kalır” dedi. Türk, aileye başsağlığı diledi.

‘UMARIM BU ZULÜM BİR AN ÖNCE BİTER’

Ardından söz alan Hatimoğulları da Selahattin Demirtaş’ın Ankara’da görülen Kobanê Davası‘nda yaptığı savunmada siyasetçilerin cezaevinde ailelerinin cenazesine dahi gidemediğini hatırlatarak, bugünleri hissettiğini söyledi.

Hatimoğulları, “Keşke Selahattin Başkan da burada, babasının mezarı başında annesiyle, ailesiyle bu acıyı paylaşabilseydi. Umarım bu zulüm biran önce biter. Hepimizin başı sağ olsun. Ailemizin başı, Selahattin Başkanın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. 

'KÜRT HALKININ BAŞI SAĞ OLSUN'

Ardından konuşan Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş ise “Kürt halkının başı sağ olsun” dedi. 

TAZİYE ADRESİ LİCELİLER YASEVİ 

Ardından, taziye için Liceliler Yasevi’ne geçildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler