1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tanrıça Kibele Heykeli Bulundu
Seçim'24 | Seçmen Listeleri, 17 Ocak'a Kadar Askıda Kalacak!

Seçim'24 | Seçmen Listeleri, 17 Ocak'a Kadar Askıda Kalacak!

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler/Yerel Seçimleri için seçim takviminin belli olmasının ardından seçmen listeleri bugün (4 Ocak) itibarıyla askıya çıkacak.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler/Yerel Seçimleri hazırlanan takvim kamuoyuyla paylaşıldı.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler/Yerel Seçimleri için geri sayım başladı.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

Seçmen listeleri düzeltme ve eksiklerin tamamlanması için 4 Ocak 2024 tarihinde askıya çıktı. Seçmen listelerinin bugün askıya çıkmasıyla seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi de başlayacak. 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek.

Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek.

KAYDI BULUNMAYANLAR NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURACAK

Seçmen listelerinde adı bulunmayanlar herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz ederek nüfus müdürlüklerine başvuracak.

Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek.

36 SİYASİ PARTİ SEÇİME KATILACAK

Önceki gün de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne 36 siyasi partinin katılabilme yeterliliğine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, alfabetik sırayla seçime katılabilecek partiler; "Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi ile Zafer Partisi"

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen kaydı sorgulama ekranı hem YSK hem de e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Oturdukları şehirlerde nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar ise bu iki seçenekten birine giriş yaparak, oy kullanacakları yeri öğrenebiliyor.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.

Eğer seçmen listesi sorgulamasında isminiz çıkmazsa düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenlerin nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmanız gerekiyor.

YSK seçmen kaydı sorgulamak için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.