Seçim'24 | DEM Parti, İstanbul'da Aday Çıkarma Kararı Aldı

Seçim'24 | DEM Parti, İstanbul'da Aday Çıkarma Kararı Aldı

DEM Parti MYK toplantısında, yerel seçimde gösterilecek adaylar ele alındı. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı.

DEM Parti MYK toplantısında, yerel seçimde gösterilecek adaylar ele alındı. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, toplantıda uzun süren tartışmalar sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarma kararı alındı. Bu konuda olası isimler üzerinde durulsa da net bir karar çıkmadı.

Yerel seçim gündemi ile toplanan MYK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere batıdaki pek çok il ve ilçede aday çıkarıp çıkarmamayı masaya yatırdı.

İSTANBUL'DA ADAY ÇIKARILACAK

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, toplantıda uzun süren tartışmalar sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarma kararı alındı. Bu konuda olası isimler üzerinde durulsa da net bir karar çıkmadı.

BOLU’DA VELİ SAÇILIK 

Toplantıda yine Bolu’da aday çıkarma kararı alındı, Alınan karara göre Bolu’da Veli Saçılık aday gösterilecek.

ANTALYA İÇİN KEMAL BÜLBÜL İSMİ MASADA

DEM Parti MYK’si Antalya’da da aday çıkarma kararı aldı. Ancak buradan gösterilecek adayın ismi netleşmedi. 

Bu konuda daha kentte milletvekilliği de yapan siyasetçi Kemal Bülbül’ün ismi öne çıktığı öğrenildi. 

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan yarın yapacağı basın toplantısında bir çok kentin adaylarının isimlerini açıklayacağı öğrenildi. 

Ayşegül Doğan X hesabından yaptığı paylaşımda "Yerel seçim gündemiyle toplanan Merkez Yürütme Kurulu’muz sürüyor. Elbette gündemimizdeki en önemli konulardan biri de İstanbul. Yarın saat 14:00’te İstanbul ve diğer kentlere ilişkin tutumumuzu genel merkezimizde açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş İstanbul'da DEM Parti'den aday olmak istediğini açıklamıştı. 

..ilgili haber

 

53 BİN USULSÜZ SEÇMEN İÇİN YSK'YE İTİRAZ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), yerel seçimler öncesi Kürt illerine usulsüz bir şekilde kaydırılan sivil, asker ve polis seçmenlere ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itiraz etti.

DEM Parti, bugüne kadar 33 bölgede toplam 54 bin 60 asker, polis ve sivil seçmenin taşındığını tespit etti.

Boş arazi ve binanın yanı sıra tek bir adrese binlerce polis ve askerin taşındığını tespit eden DEM Parti, seçmenlerin taşındığı bölgelerde bulunan ilçe seçim kurullarına itiraz başvurusunda bulundu.

Ancak ilçe seçim kurulları, 54 bin 60 seçmene dair yapılan itirazlardan sadece 222 seçmene ilişkin itirazı kabul etti. Kabul gören kısım ise sivil seçmenlere ilişkin oldu. Usulsüz bir şekilde taşınan asker ve polislere ilişkin itirazlar ise gerekçesiz bir şekilde reddedildi.

DEM PARTİ TEK TEK ADRESLERİ AÇIKLADI

Bunun üzerine DEM Parti, İlçe Seçim Kurullarının ret kararları nedeniyle YSK’ye itiraz başvurusunda bulundu. DEM Parti’nin iki klasörlük itiraz dilekçesinde 28 bölgeye taşınan 53 bin 182 seçmene ilişkin bilgiler yer aldı. DEM Parti, diğer bölgeler için de daha sonra başvuru yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler