1. HABERLER

  2. Bedensel Engel 'Sanat'a ENGEL DEĞİL
SDP'ye Devrimci Karargah OPERASYonU

SDP'ye Devrimci Karargah OPERASYonU

Devrimci Karargah Örgütü'yle irtibatlı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 13 'ü tutuklandı.

A+A-
Devrimci Karargah Örgütü'yle irtibatlı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 13 'ü tutuklandı.
Mahkeme, SDP'den Turan, Kubilay, Piroğlu, Bayraktaroğlu, Kalafat, Turgut, TÖP'den Kayserilioğlu, Yılmaz ve Aydın'nın da aralarında olduğu 15 kişiden 13'ünü tutukladı.
 
İstanbul, Ankara ve Bursa'da "Devrimci Karargah Örgütü"yle irtibatlı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişiden 13'ünün tutuklanmasına karar verildi. Mahkemece serbest bırakılanların Sultan Seçik ve Özgür Aytekin olduğu öğrenildi. İki kişiyse savcılıkça serbest bırakılmıştı.

SDP LİDERİ RIDVAN TURAN DA TUTUKLANDI
Tutuklananlar arasında SDP lideri Rıdvan Turan, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) sözcüleri Oguzhan Kayserilioğlu ve Tuncay Yılmaz, SDP Genel Başkan Yardımcıları Günay Kubilay ve Ecevit Piroğlu, MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, SDP üyesi Özgür Cafer Kalafat ve İbrahim Turgut, TÖP üyesi Semih Aydın da var. Tutuklama kararı bu sabaha karşı çıktı. SDP yazılı bir açıklama ve Galatasaray Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasından tutuklamaları kınadı.
Gözaltına alınan kişiler, adliyeye getirilirken Hanefi Avcı'nın yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Necdet Kılıç, gazetecilerin sorusu üzerine, "Hepsi yalan, yalan. İftira. Size gerçekleri açıklayacağım" dedi.

BDP'DEN BİRDAL VE TUNCEL KINADI
Dün (24 Eylül) Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Akın Birdal ve Sabahat Tuncel ise gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istemişti.  Birdal, gözaltına alınanların bırakılmaması durumunda, konuyu Meclise taşıyacaklarını söylerken Tuncel kınadığı operasyonu "demokrasiye bir saldırı" olarak değerlendirmişti.
12 Eylül'den sonra Türkiye'de bir şeyin değişmediğini, darbe Anayasası'nın iktidar ve muhalefet tarafından kullanıldığını aktaran Tuncel, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

SDP SAMANYOLUHABER'E TEPKİLİ
SDP'den dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, şüpheliler savcılıkta ifade verdikleri sıralarda İstanbul polisinden medyaya "tamamen kurgu" görüntülerden oluşan bir kaydın medyaya dağıtmasına, kaydın samanyoluhaber sitesinde "Emniyet'ten şok görüntüler" başlığıyla yayımlanmasına ve üyelerinin 2008 yılında AKP İl binasına düzenlenen bombalı saldırıyla ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.
Zaman.com.tr sitesi de, "soruşturma derinleştirildiğinde örgütün illegal faaliyetlerini legal platformda maskelemek için SDP çatısı altında faaliyet yürüttüğü tespit edildi" ifadesini kullandı; "ele geçti" denilen silahların listesine yer verildi.
Barbaros Meydanında toplanan SDP, TÖP  ve Emekçi Hareket Platformları üyeleri de ''Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği'' ve ''Baskılar bizi yıldıramaz'' sloganları attı.
Eylemde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çençi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Gerçek ile demokratik kurum temsilcileri adına basına açıklama yapan yazar Celal Beşiktepe, gözaltıları "siyasi bir komplo" olarak değerlendirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.